Въвеждането на обучение по антикорупционно поведение обсъждаха на специален форум

...
Въвеждането на обучение по антикорупционно поведение обсъждаха на специален форум
Коментари Харесай

Коментира се въвеждането на часове по антикорупционно поведение в училище

Въвеждането на образование по антикорупционно държание обсъждаха на специфичен конгрес представители на разнообразни държавни институции. Негов съорганизатор е новата Антикорупционна комисия и пред участниците в конференцията ръководителят й Пламен Георгиев прикани за смяна на манталитета, че " властовата позиция върви с облагите ":

“Това няма да бъде бърз развой, ще отнеме едно-две генерации. Такъв е образеца и в страните, в който е въведено. След 10 или 20 години, вярвайте ми ще има доста съществени резултати, които ще се виждат от цялото общество. Всички други ограничения вървят паралелно с тези, които ние подхващаме. Това за мен е доста значимо, тъй като това са така наречен меки ограничения за битка с корупцията, те не носят бързи, само че носят трайни резултати “, изясни Георгиев.

Част от тази смяна, съгласно него, е точно антикорупционното обучение, което да стартира още от предучилищна възраст:

" Антикорупционното обучение може да бъде въведено - както по линия на разширената и факултативна подготовка, по този начин и посредством вплитането му в други образователни предмети " сподели на форума просветителният министър Красимир Вълчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР