Апелативният съд в София отложи за 8 октомври делото за

...
Апелативният съд в София отложи за 8 октомври делото за
Коментари Харесай

Убийството на Евгения, открита в куфар: Не е готова експертизата, която да покаже как е загинала жертвата

Апелативният съд в София отсрочи за 8 октомври делото за убийството на Евгения Владимирова. Причината е, че е назначената в предходното съвещание здравна експертиза, която към момента не е подготвена.
Преди два месеца се организира първо съвещание по делото, което към този момент е на втора инстанция, откакто Софийският градски съд осъди на пожизнен затвор брачният партньор на дамата Орлин Владимиров и татко му Пламен, само че присъдата бе обжалвана.
Съдът назначи експертиза, която да откри механизма на убийството и аргументите за гибелта на дамата. Експертизата бе поискана от отбраната на двамата подсъдими. За правенето ѝ ще се употребяват всички данни по делото, резултатите от аутопсията на жертвата и ще откри дали твърдяното от Орлин Владимиров, че Евгения си е блъснала главата в долап, е довело до гибелта ѝ.
" След тази експертиза ще би трябвало да пледираме и да забележим какво ще реши правосъдният състав ", допусна юрист Иво Найденов, юрист на околните на починалата. Той добави, че в случай че има разграничение в експертното мнение, може да се наложи нова, арбитражна експертиза.
Припомняме, че тялото на Евгения бе намерено в куфар край Перник след едномесечно търсене през 2021 година Обвиняеми за убийството са съпругът ѝ и неговият татко, който съгласно проверяващите е оказал помощ в укриването на следите на закононарушение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР