Въвеждането като терминология на рублата е технически момент, защото страните,

...
Въвеждането като терминология на рублата е технически момент, защото страните,
Коментари Харесай

Какво следва от исканията на Русия за плащане на енергоизтониците в рубли?

Въвеждането като терминология на рублата е механически миг, тъй като страните, които купуват газ в долари, в този момент ще купуват рубли. Тук ще би трябвало да се мине през рублата при заплащането на доставчика. Това основава техническа неразбория, тъй като настоящите контракти са в долари. Това съобщи Трайчо Трайков, някогашен министър на стопанската система, енергетиката и туризма, в студиото на утринния блок на Нова телевизия.

Той дефинира това деяние като “ново равнище на проблемите ”: “Не може да се купуват рубли от РЦФ, тъй като тя е от глобените ”.

По думите му в Европа внезапно ще се понижи зависимостта от съветски енергийни запаси.

“Пренарежданията са свързани с големи шокове. Никой не твърди, че глобите са стопански положителни. В момента имаме война на всевъзможни равнища. България е едва подвластна от газа като енергиен запас. Ние в съпоставяне със страни, в които газът е огромна част от енергийния микс, не сме толкоз подвластни ”, разяснява Трайков.

Той разясни, че в газа търговията се реализира с закрепени контракти: “За прочут интервал цената е е по-висока. Дори сегашните цени не дават отговор на пазарна логичност ”.

Според него Европа най-сетне ще направи крачката за общ енергиен пазар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР