Въвеждане на позиция особен търговски управител, който да действа от

...
Въвеждане на позиция особен търговски управител, който да действа от
Коментари Харесай

НС ще обсъди забрана за износа на нефт и нефтени продукти с произход Русия

Въвеждане на позиция " необикновен търговски шеф ", който да работи от името на държавното управление в проблеми като този на рафинерията " Лукойл Нефтохим ", и възбрана за износа на недопечен петрол и нефтени артикули с генезис Русия ще разисква през днешния ден Народното събрание.

Предложението за основаване на фигурата " необикновен търговски шеф " е на " Демократична България " (ДБ).

В измененията в Закона за административно контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, не е записано категорично името на рафинерията, само че тя влиза в обсега на стратегическите обекти и действия, които са от голяма важност за националната сигурност и са част от сериозната инфраструктура в бранш " Енергетика ".

В претекстовете към законопроекта категорично се показва, че предлагането е по отношение на ограничаващите ограничения против Руската федерация поради войната в Украйна.

Предвижда се особения търговски шеф да бъде назначаван от държавното управление за период от 6 месеца, като мандатът му може да бъде удължаван единствено един път, а задачата е да бъде предпазен държавният интерес, когато има заплаха от засягане на националната сигурност или нарушение на ограничаващи ограничения от интернационалните организации, наложителни за България.

В дневния ред е включено и второ гласоподаване на препоръчаната от Движение за права и свободи възбрана за експорт на недопечен петрол и нефтопродукти, които са обект на дерогация, както и въвеждане на режим за облагане по Данък добавена стойност и акцизи, с които да се компенсират високите цени на горивата.

Депутатите избират състав на непрекъснати делегации в интернационалните организации и ще решат дали да възложат на министъра на културата да предприеме стъпки за основаване на Български културно-информационен център в Тараклия.

Пет министри ще дават отговор на общо 25 въпроса на народни представители, половината от тях са заложени към служебния министър на околната среда и водите Росица Карамфилова.
БНР подкасти: Следващият ден DGtech podcast На всяка цена
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР