Въведената от дружеството система за управление на взаимоотношенията с клиенти

...
Въведената от дружеството система за управление на взаимоотношенията с клиенти
Коментари Харесай

ЧЕЗ Електро отчита ръст на сделките по свободно договорени цени в дигитална среда

Въведената от сдружението система за ръководство на взаимоотношенията с клиенти форсира доста комерсиалния развой от разстояние

„ ЧЕЗ Електро България " АД обезпечава на клиентите, излизащи на свободния пазар на електрическа енергия, експедитивност, улеснение и сигурност при избор на сдружението за търговец - снабдител на електрическа енергия. Инвестицията в нова, интегрирана система за ръководство на взаимоотношенията с клиенти - Salesforce, внедрена от Некст Консулт в края на предходната година, форсира доста комерсиалния развой, обвързван с продажба на електрическа енергия на свободен пазар. Използването на системата сензитивно усили успеваемостта при изпращане на предложения за продажба на електрическа сила, реализиране на договаряния и подписване на търговски контракти.

От началото на тази година „ ЧЕЗ Електро България " АД улесни стопанските си клиенти, като посредством специфичен уеб портал обезпечи опция за електронна инспекция за разполагаем контракт с Доставчик от последна инстанция и подписване на контракт с сдружението като лицензиран ДПИ. Приложението разрешава генерирането, електронното сключване и изпращане за е-подпис от страна на „ ЧЕЗ Електро България " АД на контракт с ДПИ.

Статистиката демонстрира възходящ интерес на клиентите, които излизат на свободен пазар, към цифровизираните услуги. За последното тримесечие на 2020 година близо 5% от подписаните с „ ЧЕЗ Електро България " АД контракти за доставка на електрическа енергия по свободно контрактувани цени, са подписани от клиентите с дипломиран електронен автограф. Повече от 15% от клиентите, избрали сдружението за собствен търговец на свободен пазар, са поискали и са получили оферта от сдружението по електронен път. Запитване за оферта може да се направи на интернет адрес

Данните следват общата наклонност за повишение потреблението на опциите за обслужване от разстояние от всички клиенти на ЧЕЗ Електро - и на свободен, и на контролиран пазар. Над 60% от предоставените близо общо 561 000 услуги през 2020 година са декларирани от клиентите и осъществени от сдружението отдалечено.

За предходната година е записано и тройно нарастване на осъществените през имейл [email protected] услуги - 30 000 по отношение на малко над 10 000 през 2019 година На 90 % от имейлите е отговорено до 24 часа от приемането им. Най-често клиентите употребяват имейла, с цел да получат информация за свободния пазар на електрическа енергия, отразяване на заплащане, инспекция на сметка, нужни документи за заявяване на услуги, електронна фактура.
Най-предпочитаният метод за свързване с ЧЕЗ Електро България през предходната година е осведомителната линия 0700 10 010 с постъпили съвсем 311 000 позвънявания, със 76 000 повече от 2019 година

Предлаганите от ЧЕЗ Електро благоприятни условия за отдалечени продажби и разнообразни електронни услуги - електронна фактура, електронни разплащания, смс уведомяване, инспекция на сметка и други, обезпечават ефикасна и безвредна връзка сред клиентите и сдружението от разстояние. Повече информация за това по какъв начин да станете клиент на ЧЕЗ Електро по свободно контрактувани цени можете да получите на осведомителна линия 0700 10 010, в секция „ Свободен пазар " на уеб страницата cez.bg, както и в центровете за обслужване на клиенти на сдружението.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР