Във вторник валежите ще започнат да намаляват като обхват и

...
Във вторник валежите ще започнат да намаляват като обхват и
Коментари Харесай

Температури около нулата валежите намаляват днес

Във вторник преваляванията ще стартират да понижават като обсег и активност, а и облачността над доста региони краткотрайно ще се раздра. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Ще се задържи студено за април с минимални температури сред 0° и 5°, в обособени котловини и по-ниски; оптималните температури ще бъдат сред 8° и 13°. В София минимална температура към 0°, оптималната - към 9°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от междинното за април.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна, денем с краткотрайни разкъсвания. Ще духа слаб до сдържан север-северозападен вятър, който денем ще се ориентира от юг. Максимални температури на въздуха: 10°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще доминира облачно време, денем с краткотрайни разкъсвания на облачността. На доста места ще превалява сняг и ще се образува снежна завивка. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 1°, на 2000 метра - към минус 6°.

В сряда и четвъртък времето ще бъде динамично и изменчиво, в сряда към момента с температури по-ниски от естествените за втората половина от април: минимални - сред 0° и 5°, в обособени котловинни полета в Западна България и малко под 0°, оптимални - най-вече сред 10° и 15°. След краткотрайно скъсване и понижение на облачността през нощта против сряда, в сряда тя още веднъж ще е забележителна и на доста места от северозапад на югоизток ще превали дъжд , в регионите с надморска височина над 800-900 метра - сняг.

В сряда вятърът за малко ще бъде с южна съставния елемент, по-добре изразен в Източна България, в четвъртък още веднъж ще се обърне от запад. Дневните температури ще се покачват и оптималните в четвъртък ще са най-вече сред 15° и 20°. Вероятността за превалявания в множеството региони е незначителна. Ще има променлива облачност, по-често до слънчево.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР