Във вторник служители на Криминална полиция са атакували няколко адреса.

...
Във вторник служители на Криминална полиция са атакували няколко адреса.
Коментари Харесай

Полицията е разкрила грабежа на над 5 млн.лв. от инкасо в София

Във вторник чиновници на „ Криминална полиция ” са атакували няколко адреса. Направени са обиски и на над 5 автомобила. Има и задържани. Повдигнати са обвинявания на трима души. Те са с богати престъпни досиета и са осъждани.

 

Единият от арестуваните е с прякор Турчина. Многократно е арестуван за финансови закононарушения. Другият е 32-годишен мъж, с прякор Коко. Той е изтърпял присъда за източване на банкови карти. Третият мъж, на който са повдигнати обвинявания, е с прякор Коня. Той е на 48 години. Има присъда за взломяване на банкомат от 2015 година В момента е в пандиза, където излежава присъда за обир. Бил е наведен там малко след крупния удар.

 

Грабежът бе осъществен в средата на ноември м.г. Тогава от прокуратурата оповестиха още, че е допустимо и повече от четирима души да са взели участие в обира на инкасо автомобила.

 

По показания на двамата обслужващи инкасото и видеокамери, в обира са взели участие най-малко четирима души. Разследващи не изключваха опцията в двете коли, с които нападателите са избягали, да е имало водачи, които не са излизали от тях, за по-бързо отдръпване. Така причинителите на обира може и да са шестима. Единият от колите даже е бил спрян зад колона в подземния паркинг и по този начин към него няма добра видимост от видеонаблюденито.

 

Прокуратурата разгласи по това време, че е поискала информация за украинските номера, с които са били колите на нападателите. Двете коли бяха открити запалени малко след обира и мощно обгорени.

 

Според следствието парите в инкасо автомобила са били за зареждане на банкомати на няколко банки, а нападателите евентуално са знаели маршрута на транспортното средство. В инкасо автомобила е имало двама души - единият водач, а другият е зареждал касетите с банкноти.

 

„ Това, което знаем, е, че сутринта причинителите са се придвижили с два джипа до комерсиалния център на Околовръстното шосе в София. Изчакали са идването на инкасо автомобила. Те явно са знаели, че колата ще бъде там. След това инкасо автомобила е дошъл, като в него са транспортирани касети с банкноти с друг номинал, предопределени за банкоматите на разнообразни банки. Имало е двама чиновници. Единият е карал, а другият е трябвало да зарежда касетите в банкоматите. Колата е можело да се отваря единствено от вътрешната страна ”, обявиха тогава от прокуратурата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР