Във вторник Министерството на финансите в САЩ наложи санкции на

...
Във вторник Министерството на финансите в САЩ наложи санкции на
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на предполагаемото гадже на Путин

Във вторник Министерството на финансите в Съединени американски щати наложи наказания на известната другарка на съветския президент Владимир Путин - Алина Кабаева, съобщи Си Ен Ен.

Те са част от ограниченията, ориентирани към съветския хайлайф, поради продължаващата война в Украйна.

Алина Маратовна Кабаева, за която се допуска, че е имала разказ с съветския водач , е публично глобена с претекста, " че е била длъжностно лице, върховен чиновник или член на борда на шефовете на държавното управление на Руската федерация " - се показва в изказването на американското Министерство на финансите.
 Путин с второ извънбрачно дете?
Путин с второ извънбрачно дете?

Олимпийската шампионка Кабаева, която е народен представител в съветската Дума, е родила дъщеричката си през ноември

В него 39-годишната Кабаева е разказана като имаща " близки връзки с Путин ". Тя е някогашен член на Държавната дума и е сегашен шеф на Националната медийна група , която се счита за прокремълската медийна империя, под чиято шапка са редица телевизионни стратегии, радиа и печатни издания.

Още през април в " Уолстрийт джърнъл " бе оповестена информация, че, само че има опасения, че сходен ход ще нагнети напрежението поради връзките й с Владимир Путин.

Преди това от Европейския съюз и от Обединеното кралство постановиха наказания на Кабаева.

Но с изключение на Кабаева, Министерството на финансите на Съединени американски щати е глобило и редица олигарси, огромна компания за произвеждане на стомана и две от нейните дъщерни сдружения, в това число и финансова институция, упрекната, че прави дейности за отбягване на глобите.

" Докато почтени хора страдат от нападателната война на Русия, съдружниците на Путин се обогатиха и продължиха да си водят първокласния метод на живот " - добави министърът на финансите Джанет Йелън. Ето за какво от Министерството на финансите " ще употребяват всеки инструмент, с който разполагат, с цел да държат виновни медиаторите на Кремъл и съветския хайлайф за съучастието си във войната, която коства безчет животи " - се показва още в изказването.

Отделно американският държавен секретар Антъни Блинкън наложи наказания на трима олигарси , съветска държавна компания, следена от Министерството на превоза, " четири физически лица и един юридически индивид, настоящи нелегално на територията на Украйна в съдействие с Русия ". Не на последно място Блинкън глоби и други 24 съветски жители, свързани с нагоре изброените лица и компании.

От Вашингтон отхвърлиха визи и на 893 чиновници на Руската федерация и на " 31 чиновници на непознати държавни управления, подкрепящи анексирането на Крим към Украйна, и по този метод застрашаващи суверенитета на Украйна ".

Олигарсите, глобени от Държавния департамент, са Андрей Игоревич Мелниченко, Александър Анатолевич Пономаренко и Дмитрий Александрович Пумпянски, който към този момент няма право да има достъп до яхтата си AXIOMA.

Засегнат от глобите на Министерството на финансите е и Андрей Григориевич Гуриев, съветският милиардер, създател на химическата компания " ФосАгро " и някогашен държавен чиновник, считан за непосредствен помощник на Путин. Той попадна под ударите на глобите и в Обединеното кралство, като се счита, че неговото имение в Лондон е второто по величина лед Бъкингамския замък.

Наталия Валериевна Попова също бе глобена " поради това, че е член на борда на шефовете на LLC VEB Ventures ". Тя бе " ударена " от глобите и тъй като е брачна половинка на Кирил Александрович Дмитриев, основен изпълнителен шеф на Руския фонд за директни вложения.

Не на последно място Министерството на финансите глоби MMK - Магнитогорский металургический комбинат - компания, считана за " един от най-големите производители на стомана в света ", както и ръководителя на борда на шефовете му - Виктор Филипович Рашников и две от дъщерните му компании.

" MMK е един от най-големите данъкоплатци в Русия, осигуряващ обилни доходи на държавното управление на Руската федерация " - се споделя в изказването на Министерството на финансите на Съединените щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР