Във вторник министър-председателят на Франция Елизабет Борн представи основните насоки

...
Във вторник министър-председателят на Франция Елизабет Борн представи основните насоки
Коментари Харесай

Макрон вдига пенсионната възраст във Франция

Във вторник министър-председателят на Франция Елизабет Борн показа главните насоки на френската пенсионна промяна, която държавното управление счита да вкара от 1 септември 2023 година, оповестиха националните медии.

Според изказването на министър-председателя прагът на пенсионната възраст, който би трябвало да бъде избран, ще се измества последователно от 62 на 64 години, с по три месеца на година, като този развой ще продължи до 2030 година Новият режим ще се ползва от поколенията французи, родени през септември 1961 година или по-късно.

По време на предизборната акция предходната година президентът Еманюел Макрон съобщи решимостта си да реализира пенсионната промяна до края на мандата си.

Тогава Макрон, претендент за президент, показа предлагането за пенсионна възраст от 65 години като една от основните позиции за втори президентски мандат. Но, както означи във вторник вестник " Фигаро ", сред двата тура той се съгласи на предел за пенсиониране от 64 години, с цел да притегли благосклонностите на левите гласоподаватели.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР