Във вторник Израел и Хамас изглеждаха близо до споразумение за

...
Във вторник Израел и Хамас изглеждаха близо до споразумение за
Коментари Харесай

Нетаняху решен да продължи войната и след примирието

Във вторник Израел и " Хамас " изглеждаха покрай съглашение за краткотрайно прекъсване на опустошителната им шестседмична война за освобождение на десетки заложници, държани в Ивицата Газа, в подмяна на палестинци в израелски затвори, оповестява АП.

Но защото израелският министър председател Бенямин Нетаняху свика своя кабинет за гласоподаване, той даде обещание да възобнови израелската атака против " Хамас " незабавно щом примирието завърши.

" Ние сме във война и ще продължим войната, сподели той. Ще продължим, до момента в който не реализираме всичките си цели. "

Очакваше се израелският кабинет да гласоподава проект, който ще спре израелската атака в Газа за няколко дни в подмяна на освобождението на към 50 от 240-те заложници, държани от Хамас. Израел се зарече да продължи войната, до момента в който не унищожи военния потенциал на Хамас и не върне всички заложници.

" Война сред положителното и злото ": Израел сподели видео, на което войник на " Хамас " екзекутира жена

Израел се пробва да опровергае интернационалната рецензия за отговора си в Газа след експанзията на " Хамас "

Нетаняху призна, че кабинетът е изправен пред мъчно решение, само че поддръжката за прекратяването на огъня е била вярното нещо. Той наподобява имаше задоволително поддръжка, с цел да одобри мярката, макар съпротивата на някои твърдолинейни министри.

Нетаняху сподели, че по време на затишието разследващите старания ще бъдат продължени, което ще разреши на армията да се приготви за идващите стадии на борбата. Той сподели, че борбата ще продължи, до момента в който " Газа престане да заплашва Израел ".

Съобщението пристигна, до момента в който израелските войски се сражаваха с палестински екстремисти в градски бежански лагер в северната част на Газа и към лечебни заведения, препълнени с пациенти и фамилии, които приютяват.

" Хамас " разгласи, че е покрай съглашение за помирение с Израел

Преговаря се за краткотрайно помирение за снабдяване на помощ в Газа и замяна на пандизчии

Подробности за предстоящото съглашение за преустановяване на огъня не бяха оповестени. Израелските медии оповестиха, че съглашението ще включва петдневно прекъсване на израелската атака в Газа и освобождението на 50 заложници, държани от Хамас, в подмяна на към 150 палестински пандизчии, държани от Израел.

Израелската телевизия Channel 12 сподели, че първите ще бъдат в четвъртък или петък и ще продължат няколко дни.

Разговорите неведнъж са в застой. Но даже и да бъде реализирано съглашение, това няма да значи завършек на войната, която избухна на 7 октомври, откакто бойци на Хамас нахлуха през границата в Южен Израел и убиха минимум 1200 души , множеството от които цивилни, и отвлякоха към 240 други.
 Роднини на заложниците приканиха да не се приказва за изтезания на водачи на Хамас
Роднини на заложниците приканиха да не се приказва за изтезания на водачи на Хамас

Предложението за смъртни присъди се поддържа от крайнодесните съдружници на премиера Бенямин Нетанаху

Междувременно, Бригадите Ал-Кудс, въоръженото крило на групировката Палестински ислямски джихад, оповестиха във вторник, че стара израелка, държана в плен в Ивицата Газа, е умряла.

" Обявяваме гибелта на заселничката Хана Кацир, която преди този момент изразихме готовността си да освободим по филантропични аргументи. Но отлагането от врага (Израел) докара до загубата на живота ѝ " , сподели групата в Telegram.

" В светлината на това известие , ние възобновяваме нашето удостоверение за отвод от нашата отговорност към нашите противников пандизчии в светлината на варварското и неистово бомбардиране на всеки сантиметър от Ивицата Газа ", се прибавя в него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР