Във вторник Индия осъди убийствата на цивилни в украинския град

...
Във вторник Индия осъди убийствата на цивилни в украинския град
Коментари Харесай

Индия втвърди позицията си към Русия заради Буча

Във вторник Индия осъди убийствата на цивилни в украинския град Буча и прикани за без значение следствие. Това е смяна в индийската позиция, защото по-рано Ню Делхи отхвърли да подлага на критика категорично съветското навлизане в Украйна, предава Ройтерс.

Припомняме, че украинските управляващи оповестиха във вторник, че сред 150 и 300 тела може да се намират в всеобщ гроб до черква в град Буча, където Украйна.

Москва отхвърля да нападна мирни поданици в Украйна, определяйки фрагментите от Буча, които шокираха света, като, с цел да я дискредитира.

" Последните известия за убийства на цивилни в Буча са надълбоко притеснителни ", сподели Т.С. Тирумурти, непрекъснатият представител на Индия в Организацията на обединените народи по време на съвещание на Съвета за сигурност.

" Ние недвусмислено осъждаме тези убийства и поддържаме апела за без значение следствие. "

Тирумурти произнесе речта си малко откакто държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен организира телефонен диалог с външния министър на Индия Субраманям Джайшанкар. Съединените щати неведнъж призоваваха до момента Индия да осъди съветската експанзия след нашествието на 24 февруари.

Индия мощно разчита на Русия за придобиване на военна техника и оръжия. Ню Делхи неведнъж призоваваше за преустановяване на насилието в Украйна, само че се въздържа от поддръжка за разнообразни резолюции на Организация на обединените нации по отношение на войната в опит да балансира връзките си с Москва и Запада.

Индия, която понастоящем е променлив член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, предходната седмица, по време на чието посещаване беше разисквано поддържането на комерсиалните връзки.

Индийската самолетна компания Air India към този момент спря продажбата на билети по маршрута Делхи - Москва - Делхи, все още не е ясно какви са вероятностите за полетите на тази самолетна компания до Русия. Това оповестиха в сряда от съветското посолство в Индия, представено от ТАСС.
 Джо Байдън: Индия работи нерешително по отношение на Русия
Джо Байдън: Индия работи нерешително по отношение на Русия

Индия прикани за прекъсване на войната в Украйна, само че се въздържа да осъди дейностите на Русия

, оправдавайки покупките като потребни за жителите си - нещо, което даже европейските страни вършат.

Индия също по този начин е сключила контракт за закупуване на слънчогледово масло от Русия на рекордно висока цена, откакто доставките от Украйна стопираха заради войната.

Говорейки по време на посещаване в Ню Делхи предходната седмица, заместник-съветникът на Съединени американски щати по национална сигурност за интернационалната стопанска система Далип Сингх сподели, че Вашингтон няма да сложи никаква " алена линия " за Индия във връзка с вноса на сила от Русия, само че не желае да вижда " бързо ускоряване " в покупките.

Британският външен министър Лиз Тръс също сподели при посещаване в Индия по-рано, че Англия почита решението на Индия да купува съветски нефт с отстъпка, като в същото време се застъпва за строги наказания против Русия, свързани с достъпа до пристанищата, златото и енергийния бранш.
 Индия се готви да стане водещ експортьор на пшеница
Индия се готви да стане водещ експортьор на пшеница

Досега имаше безпокойство за качеството й
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР