Във вторник, 19 април, започва основният ремонт на ул. Николай

...
Във вторник, 19 април, започва основният ремонт на ул. Николай
Коментари Харесай

Променят маршрута на автобус 72 в София

Във вторник, 19 април, стартира главният ремонт на ул. " Николай Коперник " в сектора от ул. " Гео Милев " до ул. " Калиманци ". Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook. Тя посочи, че Столична община ремонтира на стадии ул. " Коперник ", като с изключение на нова пътна настилка, построяват и нови тротоари, паркоместа, улично осветяване и подземна инфраструктура.

За времето на ремонта секторите от ул. " Коперник " (от ул. Гео Милев " до ул. " Манастирска " " и от ул. " Атанас Узунов " (от ул. " Манастирска " до ул. " Калиманци " ) ще бъдат затворени.

Променя се и маршрутът на рейс по линия 72. За интервала на ремонта ще бъде закрита спирката при църквата до парка " Гео Милев ". " Предвидени са обходни направления за рейс №72 по ул. " Иван Щерев " и по ул. " Слатинска ", като ще се обезпечава достъп на живущите и работещите в зоната ", разяснява Фандъкова.

Срокът на ремонта е за към два месеца, сподели на брифинг и заместник-кметът на Столична община в направление " Обществено строителство " инж. Ангел Джоргов. Ремонтира се права с обща дължина от към 600 метра и ще коства близо 1,6 млн. лв. с Данък добавена стойност.

" Ще бъде разкрита краткотрайна спирка на линия 72 на кръстовището на улиците " Иван Щерев " и " Николай Коперник ", както и до 109 ОУ " Христо Смирненски ". В посока " Цариградско шосе " ще се употребява спирката на рейс 11, уточни Джоргов. Разписанието на рейс 72 няма да бъде променено, посочи той и добави, че маршрутът му ще бъде изменен от вторник сутринта.

Това е трети стадий от ремонта. През 2021 година бе построен секторът от ул. " Николай Коперник " сред бул. " Шипченски проход " и " Цариградско шосе ", а предходната година - от бул. " Шипчески проход " до ул. " Гео Милев ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР