Във втория кръг на турнира мъжете се наложи с 3,5:0,5

...
Във втория кръг на турнира мъжете се наложи с 3,5:0,5
Коментари Харесай

Българските отбори с нови изразителни победи на Шахматната Олимпиада в Ченай

Във втория кръг на шампионата мъжете се наложи с 3,5:0,5 точки над доста по-опитния и по-класен тим на Хърватия. На първа дъска Момчил Петков направи реми с черните с Иван Шарич, само че на втора, трета и четвърта Цветан Стоянов, Лъчезар Йорданов и Тодор Георгиев реализираха победи над Анте Бъркич, Зденко Кожул и Марин Босиочич. Само за съпоставяне в младия български тим няма нито един гросмайстор, като коефициентът ЕЛО на първата ни дъска Момчил Петков е 2510 - с 39 точки по-нисък от този на най-ниско ранкирания състезател в хърватския отбор Босиочич.

В третия кръг българските шахматисти ще играят с отбора на Турция, който досега е с две победи от по 4:0, реализирани над Хондурас и Шотландия.

Дамският тим на България се наложи с 3,5:0,5 точки над Мексико. Победи реализираха Нургюл Салимова, Гергана Пейчева и Габриела Антова на първа, втора и трета дъска, а на четвърта Виктория Радева направи реми с черните фигури.

В третия кръг в неделя българките ще играят с тима на Бразилия.

В класирането при мъжете 45 тима са с цялостен актив от 4 мач-точки, като България към този момент заема 36-а позиция. При дамите 40 състава са с по две победи и 4 мач-точки, като България разделя 12-о - 17-о място.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР