Във втория ден откакто бяха в централата на Българския лекарски

...
Във втория ден откакто бяха в централата на Българския лекарски
Коментари Харесай

Лекарският съюз отхвърля диктата на аптеките

Във втория ден откогато бяха в централата на Българския лекарски съюз са затрупани от сигнали на лекари и пациент и, че всеобщо фармацевтите връщат рецептите или не извършват рецептите с обяснението, че медикаментът липсва.

Това се алармира в позиция, разпратена до медиите на БЛС със заглавие като от жълто издание: Лъсна истината за какво се вкарва електронната рецепта.

Масовото връщане и неизпълнението на предписания БЛС пояснява като доказателство, че при хартиените предписания всеобщо са се отпускали медикаменти съгласно преценката на фармацевтите, а не каквото е предписано, изключително в случай, че става въпрос за налични в аптечната мрежа лекарства. Откази за осъществяване се получават и в случаи, когато е бил изписан най-евтиният вероятен антибиотик.

Реакцията на аптеките от два дни приказва, отново съгласно БЛС, че комерсиалният интерес движи смяната в лекарство лечението, а българските лекари отхвърлят да работят под диктата на аптеките.

Припомняме, че разногласието сред лекари и фармацевти за правото за подмяна на лечението е от години. БЛС изрично се опълчва на това в аптеката да може да се трансформира лечението. Темата още веднъж стана настояща с въвеждането на е-рецептите, което пък бе отлагано няколко пъти.
 Лекари и фармацевти в спор да се позволява ли генерична промяна на медикаменти в аптеките
Лекари и фармацевти в спор да се позволява ли генерична промяна на медикаменти в аптеките

И при какви условия се прави тя в Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР