Във втория ден от посещението си в Португалия президентът Румен

...
Във втория ден от посещението си в Португалия президентът Румен
Коментари Харесай

Румен Радев се среща с премиера на Португалия

Във втория ден от визитата си в Португалия президентът Румен Радев ще беседва с премиера Антонио Коща и с ръководителя на Народното събрание Аугущо Сантош Силва.

Президентът Румен Радев ще разиска с формалните управляващи в Лисабон въпроси от дневния ред на Европейски Съюз, рисковете поради войната в Украйна, както и опциите за задълбочаване на икономическото съдействие сред България и Португалия. Миналата година стокообменът сред двете страни означи растеж над 47 % спрямо 2020 година.

" Нашият стокообмен е на стойност 250 милиона евро, което е непретенциозно въз основата на капацитета, който имаме сред двете страни ", разяснява Румен Радев.

България може да си сътрудничи с Португалия при осъществяването на Плана за възобновяване и резистентност, по който Лисабон получи евросредства още предходната година.

" Опитът, който вие към този момент имате една година, работейки по приложението на проекта, можем и желаем да продължи да си сътрудничим, изключително в региона на зеления преход, цифровата и кръговата стопанска система ".

Президентът ще посети Европейската организация за морска сигурност, както и военната академия в Лисабон. В края на визитата си президентът ще се срещне с представители на българската общественост в португалската столица.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР