Във всяка класна стая в столичните училища ще трябва да

...
Във всяка класна стая в столичните училища ще трябва да
Коментари Харесай

Учителите ще напомнят на учениците да си мият ръцете, слагат дезифенктант във всяка стая

Във всяка класна стая в столичните учебни заведения ще би трябвало да има дезифенктант, а учителите ще припомнят на децата са си почистват ръцете преди всеки час. Това изясни в ефира на Българска национална телевизия Ваня Кастрева, шеф на Регионалния инспекторат по обучение в София. Разпорежданията на МОН и на Министерство на здравеопазването са разпратени до всички шефове на образователни заведения, те ще дават отговор за спазването на ограниченията.
Мерките плануват всички площи в учебните заведения да се дезинфекцират по 4 пъти дневно, тоалетните и коридорите ще се почистват след всяко междучасие, във всяка класна стая ще има дезинфектант.
Кастрева добави, че ще се забрани размяната на храни и питиета. Има и рекомендация да се лимитират по-близките физически контакти сред децата и личния състав - като да вземем за пример обятия и целувки сред учениците.
Всеки шеф би трябвало да регистрира съответната конюнктура и да преценя има ли потребност от маски в образователното заведение.
За зелените учебни заведения ще се взема решение съгласно ситуацията, само че към този момент възбраната остава до към месец май-юни.
Кастрева бе безапелационна, че към този момент няма нищо трагично по отношение на пропуснат образователен материал поради двете грипни ваканции.
Препоръчали сме на шефовете на столичните учебни заведения всяко учебно заведение, като се съобрази със характерните условия на работа, със своя кадрови и софтуерен капацитет, да създаде комплекс от ограничения за недопускане на спад в нивото на асимилиране на образователния материал посредством поддържането на отдалечен непрестанен контакт с учениците, изясни още шефката на инспектората.
Не се планува смяна на графика на образователното време. Няма и предпоставки за ограничение на учебно-изпитните стратегии за матурите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР