Във всички случаи ваксините срещу коронавируса ще помогнат. В това

...
Във всички случаи ваксините срещу коронавируса ще помогнат. В това
Коментари Харесай

Или ваксина, или стоим затворени

Във всички случаи имунизациите против ковид ще оказват помощ. В това увери алергологът доцент доктор Мария Стаевска от Александровска болница в утринния блок на Българска национална телевизия.

Тя е сюрпризирана от крайното мнение за имунизацията, само че съгласно нея не би трябвало да има терзания от нейното слагане. Главоболието е най-честият непряк резултат на медикаментите и имунизациите, може да има болежка при боцването на имунизацията, леко зачервяване, сърбеж, повишение на температура - само че това били естествени странични резултати, когато човешкият организъм се сблъсква с нещо непознато, изясни алергологът.

Доц. Стаевска дефинира като неоснователни страховете на хората. Другият вид е да стоим затворени и да съсипваме стопанската система. Съвременният човек е спокоен, защото сме не запомнили, че инфекциозните заболявания съществуват, точно с помощта на имунизациите, изясни тя и подсети огромната смъртност от преди век измежду децата.

Трябва да създадем избор - дали да пристигна вирусът, или да го срещнем под формата на ваксина, която да подтиква имунната ни система да си построи отбрана, уточни доцент Стаевска.

Тя отхвърли изказванията, че имунизацията е тествана единствено върху младежи, защото се в протокола се изисква да има както млади, по този начин и възрастни хора, както мъже, по този начин и дами. Доц. Стаевска прикани да съблюдаваме ограниченията с носенето на маска, стерилизация и отдалеченост, само че все пак да не се отпускаме, тъй като всяко едно разпределяне води до ново повишение на инфектираните.

Доц. Стаевска посочи, че коронавирусът е като съветска рулетка и подсети, че и младежи са умряли, а и деца са изгубили борбата с вируса в България. Според нея човек може да се болести, в случай че е имунизиран, тъй като не са построил задоволителен имунитет, само че това са към 5% от хората. " В най-хубавия случай имунизацията ще ни работи за дълъг интервал. Най-лошият е да би трябвало да се имунизираме всяка година както против грип ", разкри специалистът.

По думите ѝ най-хубавото се направи - имунизациите да са безвъзмездни, да има фургони за тестване, само че е трябвало и PCR тестванията да бъдат безвъзмездни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР