Във всички почивни дни до 6 май, включително, Областната дирекция

...
Във всички почивни дни до 6 май, включително, Областната дирекция
Коментари Харесай

Инспектори от ОДБХ във Варна ще дежурят през всички почивни дни по Великден и Гергьовден

Във всички почивни дни до 6 май, в това число, Областната дирекция по сигурност на храните ще има дежурни екипи, които ще работят по график.

Това заяви шефът на звеното доктор Златина Димова.

По думите й, графиците и телефоните на другите чиновници могат да бъдат открити, както на място в постройката на Областната дирекция по сигурност на храните, по този начин и на уеб страницата на институцията. Инспекторите ще работят и взаимно с Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи. При нужда от подпомагане, сигнали могат да се подават и в дежурната на ОД на Министерство на вътрешните работи на телефони: 0888 481202, 052 – 652323. При потребност двете институции екипно ще отработват подадените сигнали от жители.

Д-р Димова добави, че по време на формалните празници ще има и ефикасни тематични инспекции за предлаганите агнешко месо, яйца, козунаци, салати, плодове и зеленчуци в обекти за произвеждане и търговия с храни, в заведения за публично хранене, пазари и тържища.

„ Всеки може да търси инспекторите за всичко, което го тормози, обвързвано с сигурността на храните. Но апелът е сигналите да бъдат оптимално точни и настоящи. Екипите ще бъдат разполагаем “, посочи шефът на Областната дирекция по сигурност на храните.

Тя напомни, че през годините са подавани и неточни информации за рискови артикули от страна на жителите, а това ангажира в допълнение времето на проверяващите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР