Във всеки един дом е добре да има аптечка, в

...
Във всеки един дом е добре да има аптечка, в
Коментари Харесай

Това са лекарствата, които задължително трябва да имате у дома

Във всеки един дом е добре да има аптечка, в която да има медикаменти и превързочни материали от първа нужда. Най-често те включват хапчета за главоболие, стомашно неразположение, памук, бинт и така нататък

В изискванията на пандемия от ковид обаче дали би трябвало да се промени наличието на домашната ни аптечка. Отговор на този въпрос дава терапевтът Людмила Лапа, представена от zdrave.to.

Тя акцентира, че въпреки всичко главното нещо при положение на общо неразположение е да се обърнете към доктор.

" В интервал на заплаха от заразяване с какъвто и да е вирус, само че изключително в есенно-зимния сезон в къщата би трябвало да държите дребен комплект за първа помощ, с цел да помогнете на човек незабавно, преди да пристигна доктор. Викането на доктор е наложително. Но най-важното е да имате с какво да помогнете неотложно ", споделя Лапа.

Така че, при температура, лекарят посъветва да одобряват антипиретични медикаменти. В допълнение, терапевтът предложи да се държат антибиотици в аптечката, по-специално макролиди, защото те са по-безопасни.

Тя напомни, че антибиотици би трябвало да се одобряват по наставление единствено след консултация с доктор.

Също по този начин, лекарят посъветва да се запасите с антивирусни медикаменти, медикаменти за подсилване на имунитета, витамини и медикаменти, съдържащи лактобацили и бифидобактерии.

Заредете аптечката у дома, само че никога не се самолекувайте, поучава лекарят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР