Във всеки друг период от историята, сегашното състояние на дизеловия

...
Във всеки друг период от историята, сегашното състояние на дизеловия
Коментари Харесай

Предстоящият недостиг на дизел изглежда неизбежен: какво ще последва

Във всеки различен интервал от историята, настоящето положение на дизеловия пазар щеше да провокира суматоха в редица страни, тъй като представянето на пазара на дизелово гориво е значимо освен за света на няколко профилирани търговци.

В най-широката си формулировка този тип гориво - което има разнообразни спецификации и се употребява във всичко - от коли и кораби до отопление и тежки машини - е най-голямата част от търсенето на петролни артикули, написа Bloomberg.
 Снимка 577145
Източник:

По целия свят, цените на горивото се усилиха доста в съпоставяне със суровия нефт, от който се създава, което загатва за дефицит. Това от своя страна би трябвало да тревожи захласнатите от инфлацията държавни управления по целия свят. Зимата в Северното полукълбо ще настъпи след броени месец и ще усили търсенето на горива за отопление.

Добрата вест е, че предходната година по това време пазарът изглеждаше още по-лошо положение лед нахлуването на Русия в Украйна - и в последна сметка цените се намалиха, подкрепени от относително меката зима.
 Европа сполучливо размени вноса на дизел от Русия
Европа сполучливо размени вноса на дизел от Русия

Горивото е значимо за континента - има приложения в индустрия, автомобилния превоз, транспорта на товари и така нататък

Въпреки това днешните свити запаси значат, че светът не може да си разреши никакви изненади на пазара: когато и да е може да възникне ограничение на предлагането, а трусовете в търсенето могат да бъдат провокирани от студеното време или от изненадващо мощни стопански системи.

Основните опасения за доставките на дизелово гориво в този момент са свързани с Европа и атлантическото крайбрежие на Съединени американски щати

През последните седмици петролните пазари бяха разтърсени от внезапно покачващите се маржове при производството на горива, като рестриктивните мерки на рафинериите свиха международните доставки в миг, когато производителите на недопечен нефт, в това число Саудитска Арабия, свиха размерите, които продават на пазара.

Според консултантската компания Wood Mackenzie Ltd. запасите от дизелово гориво в Северозападна Европа ще намалеят през идващите месеци. Макар това да е типично за този интервал от годината, запасите сега са по-ниски от историческите правила, въпреки и към момента да се усилват на годишна база.

В изискванията на съществуващата рецесия в предлагането пазарите наблюдават от близко Китай

Именно китайските рафинерии чакат нов кръг от квоти за експорт на горива от държавното управление, което ще им разреши да продължат да доставят горива. Макар че огромните китайски размери биха могли да оказват помощ за облекчение на актуалното напрежение, има възможност този път те да не доведат до огромно облекчение.

Малко евентуално е да има внезапен скок в доставките на китайски дизел, даже и след издаването на квотите, сподели Джианан Сун, петролен анализатор в Energy Aspects. Вътрешното търсене на дизелово гориво в Китай " изненада с растежа си ", като по-високите от предстоящите разноски за инфраструктура компенсираха загубите от пазара на недвижими парцели, добави той. В резултат на това наличностите не съумяха да се усилят даже през сезоните с по-слабо търсене, сподели Сун.

В Съединени американски щати цените на дребно на дизеловото гориво непрекъснато се покачват от края на юли насам, дотолкоз, че през август те способстваха повече за инфлацията, в сравнение с бензина.

Американските рафинерии не съумяха да усилят запасите си през това лято - типичния интервал за повишаване на предлагането сред сезоните на земеделските култури и преди зимното отопление.

Настоящата рецесия акцентира алтернативата, пред която са изправени страните при последователното закриване на петролните рафинерии, до момента в който се пробват да се откажат от изкопаемите горива.
 Огромни количества съветски дизел си проправя път към Латинска Америка
Огромни количества съветски дизел си проправя път към Латинска Америка

Само в границите на март Русия е изнесла над 580 000 тона дизел за Южна Америка и Латинска Америка,
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР