Във времена на тежки изпитания, най-добрият начин да потърсим сила

...
Във времена на тежки изпитания, най-добрият начин да потърсим сила
Коментари Харесай

Кампания за събиране на детски книжки за украинските семейства в България

Във времена на тежки тествания, най-хубавият метод да потърсим мощ и ентусиазъм да продължим да сътворяваме красива действителност, е като подарим книга. С помощта на литературата откриваме по какъв начин да създадем по-смислен и добър живота, тя е нашият компас, който ни оказва помощ да останем будни.

В този дух - Пирина Воденичарова, която е блогър и основател на #НитоДенБезКнижки – хаштаг в обществените мрежи ни приканва да обърнем взор към най-малките и да създадем всичко допустимо да ги предпазим от ужаса на войната. Тя стартира самодейност за даряване на книжки на украинските фамилии, идващи в България като знак на взаимност, поддръжка и емпатия.

Към момента биха били най-полезни детски книги на съветски или украински език. Двуезични книги на български и британски също биха били от изгода, с цел да могат родителите да превеждат на момента. Книгите за най-малките деца, както и енциклопедиите с доста картинки, по които да се споделя, може да са и на български.

Ако имате предпочитание и опция да дарите, можете да го извършите. Ангажиментът им е да ни свържат с съответни украински фамилии, на които да изпратим книгите. Един дребен жест от време на време е в положение да накара всяко дете да се усмихне още веднъж с доверие към света.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР