Във времена на световна финансова криза заради пандемията от коронавирус,

...
Във времена на световна финансова криза заради пандемията от коронавирус,
Коментари Харесай

Имате "излишни" 25 млн. евро? Купете си "Панатинайкос"!

Във времена на международна финансова рецесия поради пандемията от ковид, надали ви се намират " непотребни " 25 млн. евро. И въпреки всичко, в случай че банковите ви активи не са потърпевши в месеците на пандемия и обичате баскетболната игра, то тогава имаме забавна оферта:

Станете притежател на един от най-великите клубове в Европа " Панатинайкос "!

Гръцкият гранд през днешния ден публично бе разгласен за продажба. Собственикът на клуба Димитрис Янакопулос разгласи и съответна цена: 25 млн. евро, въпреки че по думите му, единствено марката ПАО коства 75 млн. евро.

Димитрис Янакопулос наследи " Панатинайкос " от към този момент починалите си татко и чичо – Павлос и Танасис Янакопулос. Фамилията на фармацевтичните магнати и създатели на компанията " Вианекс " от южната ни съседка има баскетболния тим от средата на 80-те години на предишния век.

Само за интервала 1987-2012 година вложенията на братя Янакопулос в баскетбола се правят оценка на над 373 млн. евро.



45-годишният Димитрис Янакопулос стана президент на целия състезателен клуб на " Панатинайкос " през зимата на 2018 година, а още от 2012-а е в управата на баскетболния отбор на " детелините ". За интервала 1996-2011 ПАО печели 6 пъти баскетболната Евролига, пет от които отпред с именития сръбски треньор Желко Обрадович. Във витрината на тима стоят 38 трофеи и 19 купи на Гърция.

По време на своето ръководство Янакопулос-младши ще бъде запомнен с непрестанните си кавги с гръцки управляващи и с мениджмънта на Евролигата – шампионат, от който той неведнъж заплаши, че ще извади " Панатинайкос ", макар че през 2015-а " зелените " подписаха 10-годишен контракт с конкуренцията и в случай че го нарушат ги грози санкция в размер от 10 млн. евро.

Пилеене на благосъстоянието на семейството с лека ръка, заплаха от фалит и клюки, че парите, насъбрани от татко му и чичо му отиват за алкохол и опиати са измежду най-често срещаните обвинявания към Димитрис.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР