Във времена на икономическа криза, когато все повече хора се

...
Във времена на икономическа криза, когато все повече хора се
Коментари Харесай

Къде се намира най-евтиният плаж на Френската ривиера

Във времена на икономическа рецесия, когато от ден на ден хора се отхвърлят от почивката и други удоволствия, с цел да покрият ежедневните си разноски, ви водим на най-икономичния плаж във Франция. А там, като се изключи че туристите плащаме малко, събраните средства кметството подарява да благородна идея.

Мястото е едно от най-привлекателните на Лазурния бряг - сред Кан и Антиб. Местните управляващи са намерили съвършен метод да оказват помощ финансово на студентите в региона, осигурявайки им сезонна работа, без да натрупа дивиденти от това. В същото време дават опция на хора с по-скромни приходи да плажуват против алегорично възнаграждение.

Дневният престой на плажа коства 10 евро. Включва шезлонг и чадър. А приходите се употребяват за подкрепяне на 70 студенти от Антиб да платят образованието си.

„ Като студенти, нямаме доста благоприятни условия да работим, до момента в който учим, тъй че тези пари ни разрешават да разполагаме със средства, въпреки и скромни, с които да си оказваме помощ през годината. Млади сме, цяло лято сме на плажа и почтено казано - не виждам от какво може да се оплачем ”, споделя студентката по медицина Лора пред Нова.

За място на икономичния плаж постоянно се чака на опашка, изключително през почивните дни. Резервацията се прави онлайн, а атрактивната цена притегля освен локални поданици, само че и доста туристи.

Спокойствието и красивите гледки не са единственото, което притегля хора. Цената, в условия на икономическа рецесия, е водещ фактор. За частните плажове в съседство би трябвало да отделите най-малко 45-50 евро за чадър и шезлонг денем.

А вариантите за работа на студентите не са единствено на плажа. Вратите на локалното кметство са отворени и за други общински услуги. Младите хора могат да избират сред работа в библиотеката, градските музеи или детските занимални.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР