Във време, когато повечето автомобилни производители намаляват мощността на агрегатите,

...
Във време, когато повечето автомобилни производители намаляват мощността на агрегатите,
Коментари Харесай

10 неща които да мразиш и обичаш в новото Ламбо Ревуелто

Във време, когато множеството автомобилни производители понижават мощността на елементите, най-новият бик на Lamborghini към момента разполага с 6,5-литров V12 мотор.

Ние обичаме Lamborghini Aventador. Той е всичко, което би трябвало да бъде едно Lamborghini – див и дръзновен. Но нямаше по какъв начин да избегнем обстоятелството, че Aventador малко остарява. Италианската марка е извлякла максимума от шасито на Aventador с милион специфични издания и разновидности допреди няколко дни.

Lamborghini вписа Aventador в учебниците по история с нов бик, който назовава Revuelto. Ето всичко, което би трябвало да знаете за Lamborghini Revuelto от Сант’Агата Болонезе, 5 неща, които обичаме в него, и 5 неща, които ненавиждаме в него:

10. Нещо да обичаш: В Lamborghini Revuelto към момента се употребява мотор, задвижван от „ остатъци от динозаври “

Да, даже през 2024 година има Lamborghini, което пие изкопаеми горива и разполага с остарял 6,5-литров V12 мотор с естествено абсорбция. Това е същият мотор като този на Aventador, само че с разнообразни обилни преработки, които го вършат по-ефективен и мощен.

Като начало, моторът е завъртян на 180 градуса, с цел да се освободи повече място за изпускателната система, и в този момент развива колосалните 813 к.с.!

9. Нещо да мразиш: Revuelto тежи 1771 кг

Да, Lamborghini Revuelto е доста тежък бик, който тежи 1771 кг. Това не е изненадващо, защото суперавтомобилът към този момент разполага с V12 с огромен размер, три електромотора, всички хибридни технологии в тяхна поддръжка и литиево-йонна батерия с потенциал 3,8 kWh, която зарежда електромоторите.

За разлика от него, върлият зложелател на Revuelto от Маранело, Ferrari SF90, е доста по-лек със „ изсъхнало “ лично тегло от 1569 кг.

8. Нещо да обичаш: Revuelto е най-мощният шосеен автомобил на Lamborghini

Комбинирано, крещящият 6,5-литров V12 и всички електромотори отделят зашеметяващите 1001 к.с. към четирите колела, което прави този суперавтомобил да размие границата сред суперавтомобил и хиперавтомобил.

В вероятност Lamborghini Revuelto има същата мощ като Bugatti Veyron – хиперавтомобил от предишното десетилетие. Той също по този начин превъзхожда Ferrari SF90, който развива 986 к.с.

7. Нещо да мразиш: стайлингът може да не е по усета на всеки

Revuelto наподобява злобно и готово да се нахвърли, тъкмо както всяко друго Lamborghini. Но стилът също е индивидуален, а спрямо Aventador – и малко комплициран, изключително с всички аеродинамични достижения.

Aventador имаше по-изчистени линии и ясно изразен клиновиден тип. Но в това отношение точно Murcielago наподобява най-безумно, даже и през днешния ден.

6. Нещо да обичаш: Хибридната технология на Lamborghini Revuelto е впечатляваща

Два от трите електромотора са ситуирани на предния мост и задвижват предните колела, а също по този начин обезпечават функционалности като векториране на въртящия миг и регенеративно прекъсване.

Третият мотор е инсталиран зад 6,5-литровия V12 мотор и извършва функционалността на запалител за мотора и генератор за зареждане на батериите. Въпреки че има доста хибридни суперавтомобили, постигнатото от Lamborghini е впечатляващо, като се има поради, че към момента се употребява огромен V12.

5. Нещо да мразиш: Кабината е следващият фестивал на екраните

Техническите фанатици и автомобилните фанатици, които са на цифрова вълна, може би ще се продадат на кабината на Revuelto. Но пуристите и запалените фенове на Lamborghini може и да не са.

В купето има не един, а три екрана и даже екран за пасажера, който наподобява като че ли е взет от актуалните Ферарита. Арматурното табло е с размери 12,3 инча, а централното устройство е 8,4-инчов портретен сензорен екран.

4. Нещо да обичаш: Lamborghini Revuelto може да се движи единствено на електричество

Режимът Citta Hybrid, който в превод значи „ Град “, е напълно електрически режим на задвижване. Това е режим на задвижване с нулеви излъчвания, когато автомобилът се зарежда и задвижва единствено от електрически мотори.

Този специфичен режим на шофиране може да бъде режим e-AWD, при който Revuelto всъщност е суперавтомобил с AWD, който се задвижва на електричество.

3. Нещо да мразиш: Revuelto може да измине единствено 10 благи в напълно електрически режим

Въпреки че режимът на чисто електрическо задвижване е забавен и е комфортен, в случай че имате капризни съседи, има дребна измама. Тъй като Revuelto употребява дребен акумулаторен пакет с потенциал 3,8 kWh, който може да бъде зареждан посредством включване към електрическата мрежа или посредством рекуперация, той може да обезпечи пробег единствено на напълно електрическо задвижване от към 10 км. Достатъчно за един бърз пазар?

2. Нещо да обичаш: Revuelto е несъмнено Lamborghini

Ако махнете емблемите или попитате някой неугледен човек, който не се занимава с коли, да познае марката, отговорът недвусмислено ще бъде Lamborghini. Revuelto крещи драматизъм и това може да се види на всички места – от ултра яките ножични порти до острите линии.

Интересно е, че Lamborghini употребява напълно ново монококово шаси, в което е употребен 100% CFRP (пластмаса, подсилена с въглеродни влакна).

1. Нещо да мразиш: Lamborghini Revuelto има прекалено много режими на шофиране

Lamborghini Revuelto от 2024 година има 13 режима на шофиране! Това е малко прекомерно доста, нали? Но има и още нещо. Основните режими на шофиране включват Citta, Strada, Corsa и Sport.

Всички тези режими, когато се смесят с режимите за регенериране и успеваемост, се равняват на 13 режима на шофиране. Най-важното е, че Corsa Performance е режимът, в който получавате цялата мощ с 1001 к.с.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР