Във връзка със съобщения в средствата за масово осведомяване Върховна

...
Във връзка със съобщения в средствата за масово осведомяване Върховна
Коментари Харесай

ВАП сезира СДВР и Столична община да пазят реда по време на Луковмарш

Във връзка със известия в средствата за всеобщо осведомление Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира Столична община (СО) и Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) да подхващат съответните ограничения, свързани с опазването на публичния ред и в отбрана на правата и здравето на жителите по време на възможното осъществяване на тъй наречените „ Луковмарш “.

В сходство с пълномощията си и на съображение член 145 ал.1 т.6 от Закона за правосъдната власт, ВАП сезира кмета на Следствен отдел към окръжна прокуратура и шефа на Столична дирекция на вътрешните работи, в границите на тяхната подготвеност по Закона за събранията, митингите и манифестациите, Закона за локалното самоуправление и локалната администрация и Закона за министерството на вътрешните работи, да подхващат ограничения за запазване на използваните нормативни наставления, за запазване на публичния ред и отбрана на правата на всички жители в случаи на зародила заплаха по време на възможното осъществяване на тъй наречените „ Луковмарш “.

ВАП следва да бъде известена за взетите решения и подхванатите дейности.

За 18-а поредна година в столицата е планувано факелното шествие в памет на ген. Христо Луков, познато като Луковмарш и проведено от националисти.

Българският народен съюз стои зад Луковмарш, а шествието им довечера ще тръгне от пилоните пред НДК и ще бъде под мотото: „ Помни предишното, бори се за бъдещето! “.

Против него се оповестиха всички политически партии в Народното събрание, както и Министерство на външните работи. По-рано през днешния ден поради „ Луковмарш “ стартира и шествие „ Без нацисти по улиците “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР