Във връзка с влязлата забрана за пролетно-лятното размножаване на риби

...
Във връзка с влязлата забрана за пролетно-лятното размножаване на риби
Коментари Харесай

В периода на размножаване ИАРА следи изкъсо за рибари-нарушители

Във връзка с влязлата възбрана за пролетно-лятното размножаване на риби и други водни организми инспектори от " Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури " (ИАРА) излязоха на всеобщи проверки по р. Дунав, язовири във Варненско и Черно море.

Във водите на река Дунав в село Бръшлен са открити сложени в работно състояние 2 броя хрилни мрежи с обща дължина 65 метра и улов в тях на риба от типа " бабушка " - 12 кг, която е върната назад във водата. При инспекция в региона на Тутракан са открити 2 броя мрежи с дължина 180 м, които са конфискувани за заличаване. В хода на осъществения надзор са съставени 6 акта за нарушение Заповедта за пролетно-лятното размножаване.

Служителите на ИАРА от бранш " Рибарство и надзор " град Варна са извършили проверки също по крайбрежията на язовирите " Елешница ", " Цонево " и " Пчелник ". Установени са 2 броя хрилни мрежи, в работно състояние, с обща дължина 100 метра и голям брой уреди от типа " герими " /парагади/ за улов на хищни риби. Уловената от типа бяла риба и сребриста каракуда е върната назад във водата.

Контролните органи на ИАРА от бранш РК- Добрич извършиха засилени инспекции и в акваторията на Черно море. От водите са извадени общо 800 метра калкански мрежи и улов в тях от типа морска лисица - 15 бр. и калкан - 7 бр. Рибата е освободена и върната във водата, а мрежите са конфискувани за заличаване.

След подаден сигнал от " Гранична полиция " е извършено наблюдение на лодкостоянка Дуранкулак. На брега е открит чувал с 1 брой калкан в него. Нарушител не е открит, а рибата е дарена на Социален патронаж град Шабла.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР