Във връзка с увеличената цена на електроенергията, Община Карлово предприема

...
Във връзка с увеличената цена на електроенергията, Община Карлово предприема
Коментари Харесай

Още една община в Пловдивско въвежда ограничение на осветлението

Във връзка с увеличената цена на електрическата енергия, Община Карлово подхваща ограничения за понижаване разхода на употребявана електрическа енергия във всички общински обекти и уличното осветяване.

 - Спиране на уличното осветяване в общината отвън територията на обитаемоте места;

 - Там, където разрешава ел. инсталацията, осветителните тела ще светят през едно;

 - Включване на уличното осветяване с 30 мин. по-късно и изключване с 30 мин. по-рано;

 - Продължава подмяната на съществуващите остарели и енергоемки осветителни тела с икономично LED осветяване.

В момента Общинската администрация прави инспекция на кметствата, за непозволено включени потребители към електрическото зареждане и при констатиране на такива те ще бъдат изключени.

Припомняме, че Община Карлово преди няколко години газифицира част от общинските здания, което автоматизирано води до по-малка консумация на електрическа енергия в тях. Предстоящата насилствена почивка на учениците от 31.01.2022 година до 06.02.2022 година също ще способства за понижаване на потреблението на ел. сила в общинската просветителна мрежа.

Община Карлово, взаимно с МБАЛ " Д-р Киро Попов “, приготвя построяването на фотоволтаична електроцентрала на покрива на болничното заведение, решение за което бе взето на вчерашното съвещание на Общинския съвет. Това решение ще докара до понижаване разхода на ел. сила на болничното заведение, а Общината планува сходни планове да бъдат осъществени през идващите години и за други общински обекти: учебни заведения, детски градини и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР