Във връзка с произвеждането на изборите за народни представители за

...
Във връзка с произвеждането на изборите за народни представители за
Коментари Харесай

Как ще се гласува в Пловдив на 2 октомври

Във връзка с произвеждането на изборите за народни представители за Народно заседание на 02.10.2022г., общинска администрация Пловдив уведомява:

1.     В период до 17.09.2022 г.(събота) гласоподавателите с трайни увреждания, които не им разрешават да упражнят изборното си право в съответното изборно помещение и желаят да гласоподават в преносима изборна кутия, могат да заявят желанието си в писмена форма, посредством заявление до районната администрация, подписано саморъчно или подадено посредством писмо, факс или на е-поща, (чл.37, ал.1 от Изборния кодекс). 

2.     В период до 17.09.2022г. (чл. 34, ал.3 от Изборния кодекс), претендентите за народни представители за Народно заседание, членовете на районната изборна комисия и наблюдаващите могат да подадат заявки до районната администрация за издаване на уверение за гласоподаване на друго място.

3.     Избирател, чийто сегашен адрес е в град Пловдив, а непрекъснатият адрес е в друго обитаемо място, може да подаде заявление за гласоподаване по сегашен адрес (чл. 36, алинея 1 от Изборния кодекс) в период до 17.09.2022 година в районната администрация по сегашния му адрес.

4.     Всеки гласоподавател, в период до 24.09.2022г., може да подаде до кмета на общината или кмета на региона заявление за премахване на непълноти и неточности в изборните описи (чл. 43, ал.2 от Изборния кодекс).

Районните администрации в Община Пловдив ще обезпечат приемането на заявки от жители и в съботните дни  - на 17 и 24.09.2022г. от 8.30ч. до 17.00ч.

Във връзка с произвеждането на изборите за народни представители за Народно заседание на 02.10.2022г. на Община Пловдив са предоставени 14 бр. машини за демонстрационно гласоподаване с конфигурирана демоверсия на електронна бюлетина за гласоподаване.

7 бр. машини са ситуирани в здания на общинската и районни администрации както следва:

1.     Район „ Централен “ - фоайето на етаж 1- ви  в постройката на районната администрация на ул. " Хр. Г. Данов " № 39;

2.     Район „ Източен “ - фронт-офис в постройката на районната администрация на бул. " Шести септември "  274;

3.     Район „ Западен “ - пред заседателната зала на етаж 1 в административна постройка на ул. " Вечерница " №1А;

4.     Район „ Северен “ - в отдел ГРАО на ул. " Ален Мак " № 4;

5.     Район „ Южен “ -   в  административна постройка на ул. " Македония " №73А,  партер;

6.     Район Тракия - фоайето на етаж 1- ви в постройката на районната администрация на ул. “Освобождение “ №63.

7.     В общинска администрация Пловдив - фоайето на етаж 1-ви в постройката на Община Пловдив на пл. " Стефан Стамболов " № 1.

Машините са налични за жители всеки работен ден, както и в съботните дни на 17 и 24.09.2022г. от 9.00часа до 17.00часа.

 Другите 7 бр. машини са предоставени на РИК 16, които с представители на районната изборна комисия ще бъдат сложени на оживени места в града, с цел да могат гласоподавателите до изборния ден да се срещнат и да тестват машините за гласоподаване.

 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР