Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници novini.bg отправя

...
Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници novini.bg отправя
Коментари Харесай

Няколко важни съвети как да се предпазим от кражби по празниците

Във връзка с идните коледни и новогодишни празници novini.bg насочва няколко значими препоръки по какъв начин да опазим имуществото си от похищения.

Добре е да се вземат ограничения за предотвратяване на жилището и скъпите движимости преди тръгване. Споделянето на желанията за отсъствия от вкъщи с необятен кръг от хора не е целесъобразно. Важно е да бъде непокътната поверителност, като децата също би трябвало да бъдат предизвестени да не описват за идното пътешестване.

В последните години предмет на кражба стават най-вече оставените в жилищата пари, украшения от доблестен метал и компактна техника.

При овакантяване на дома за празниците парите и скъпите движимости не трябва да бъдат оставяни в жилището, без съответните ограничения за сигурност. Ако жилището ще е празно единствено за една нощ, жителите могат да оставят осветлението включено. Тъмните прозорци са най-достъпният ориентир за апашите, че притежателите не са у дома.
При неявяване за няколко дни всички порти и прозорци би трябвало да бъдат грижливо затворени. Добре е доверени съседи или родственици да наглеждат жилището и при забелязване на съмнителни лица по стълбите на постройката да се обаждат в полицията.
Много значимо е да не се оставят ключове от жилището на леснодостъпни места като да вземем за пример под черджето на вратата.

При пазаруването на дарове също би трябвало да сме нащрек. Добре е да не се носят огромни суми пари, а в случай че въпреки всичко се постанова - да бъдат разграничени на. При разплащане на сметки, да не се отваря необятно портмонето, с цел да не се изостря вниманието и интереса на джебчиите.
При попадане в тълпа, чантите би трябвало да бъдат притиснати компактно до тялото, начело, тъй че контролът над тях да е непрестанен. Предпазливост е нужна и при извършване на покупки в магазините. Портфейлът или парите не трябва да се оставят без контрол.

Не би трябвало да се не помни да се намерения и за сигурността на автомобила, паркиране на колата на добре осветени, многолюдни места и постоянно, при опция, на охраняеми паркинги и гаражи. В автомобила не би трябвало да се оставят на видно място скъпи движимости, кашони или опаковки.

Необходима е огромна зоркост по време на идните празници. Съпричастността е доста значима, тъй като никой не е застрахован.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР