Във връзка с появилите се спекулации за тайни договорки“, провеждани

...
Във връзка с появилите се спекулации за тайни договорки“, провеждани
Коментари Харесай

БАКБ: Фалшива новина е, че е имало тайни договорки за Балкански поток в наш офис

Във връзка с появилите се спекулации за „ секрети сделки “, провеждани в офис на „ Българо-американска кредитна банка “ АД (БАКБ), свързани с построяването на метафоричен газопровод „ Балкански поток “, управлението на банката изявява своето отвращение, че за следващ път името на финансовата институция се употребява по неточен метод, посредством разпространение на подправени вести, евентуално в името на политически цели. Това декларират от банката в известие, разпратено до медиите.

БАКБ е една от обслужващите банки на Обединение „ Консорциум Аркад “ (Саудитска Арабия) дружно с други огромни американски и европейски банки. Дружеството е разкрило своя банкова сметка още преди присъединяване си в търга по създаване и въвеждане в употреба на газопровода „ Балкански поток “ - план, извършен при прецизно съблюдаване на българското и европейското законодателство, потвърдено пред разнообразни държавни и интернационалните институции.

Припомняме, че към лятото на 2019 година Руската федерация беше главният снабдител на природен газ за България, а посочените в изявленията съветски компании и жители не са били обект на санкционни ограничения от страна на Европейски Съюз и Съединени американски щати, изясняват от банката.

Категорично заявяваме, че БАКБ ще употребява всички законови средства, с цел да не допусне уронването на престижа й като финансова институция. От учредяването си през 1995 година банката постоянно е работила професионално, напълно в полза на страната и обществото, при прецизно съблюдаване на всички нормативни и регулаторни условия, правилата на бистрота и уместност, както и положителните практики в обслужването на своите клиенти.

По-рано през днешния ден Софийската градска прокуратура разгласи, че се самосезира по публикувана в медиите информация за нарушавания, свързани с избора на реализатор и ускореното създаване на газопровода „ Турски поток “ през България, нерегламентирано договаряне сред подизпълнители и възложители за заобикаляне на Закона за публичните поръчки и разискването на неразрешени от закона схеми като наемане на претендент за реализатор като подизпълнител на част от плана.

Публикацията бе на Антикорупционния фонд и в нея се твърдеше, че в банката са се правели секрети сделки за градежа на газопровода.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР