Във връзка с повишение на температурите и снеготопенето кметът на

...
Във връзка с повишение на температурите и снеготопенето кметът на
Коментари Харесай

Фандъкова разпореди наблюдение на реките и общинските язовири

Във връзка с покачване на температурите и снеготопенето кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди да се прави наблюдаване на положението на реките и равнищата на общинските язовири на територията на общината. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Кметът на столицата разпореди на районните кметове да обезпечат наблюдаване на сериозни места, дерета и речни корита в съответните региони. Столичен инспекторат управлява обезпечаването на проводимостта на дъждоприемните шахти по уличната мрежа.

Четири екипа на Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " направиха наблюдаване на място на общинските язовири и реагират на сигнали. Към момента речните корита са с естествена проводимост. Извършва се и следено изпускане на водни количества през главните изпускатели на язовирите " Иваняне ", " Мърчаево ", " Суходол " и " Мрамор ".

Извършва се наблюдаване на водните равнища в язовирите и се обезпечават нужните свободни размери. Проверяват се и водостоците на Южната дъга на Околовръстен път. През 2017 година Столична община извърши разчистване на над 100 км речни корита на своя територия, сред които 5 км от река Искър.

Екипи на Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " са се отзовали на два сигнала за ледени висулки и снежни козирки. Столична община припомня на притежателите на частни здания да огледат своите парцели и при нужда да подхващат дейности за обезопасяването им.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР