Във връзка с постъпили сигнали, Министерството на здравеопазването предупреждава: В

...
Във връзка с постъпили сигнали, Министерството на здравеопазването предупреждава: В
Коментари Харесай

МЗ с важна информация, съврзана с фалшива новина за нов Закон за ТЕЛК

Във връзка с постъпили сигнали, Министерството на здравеопазването предизвестява:

В обществените мрежи се популяризира неуместното изказване, че поради “нов Закон за ТЕЛК “ всички лица, на които следва освидетелстване или преосвидетелстване пред ТЕЛК, би трябвало да се явят в РЗИ незабавно. Тази информация е изрично погрешна и цели в обществото да бъде основано възприятие за неустановеност. Министерство на здравеопазването моли сходни спекулации да не бъдат тиражирани, защото, с изключение на всичко друго, те са рискови за здравето на хората с увреждания и тежки болести.

Отново подчертаваме, че всички експертни решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито период изтича по време на изключителната епидемиологична конюнктура, не престават действието си три месеца след нейното приключване. Това значи, че срокът им автоматизирано е продължен до края на м. февруари.

Гражданите разполагат с задоволително време за явяване пред ТЕЛК в случаите, когато това е належащо. Извън тези случаи ТЕЛК вземат решение единствено по документи, без обзор на място, оповестяват от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР