Във връзка с постъпили многобройни запитвания от медии, относно болничното

...
Във връзка с постъпили многобройни запитвания от медии, относно болничното
Коментари Харесай

Официална информация за състоянието на проф. Чорбанов

 Във връзка с постъпили многочислени запитвания от медии, по отношение на болничното лекуване на проф. Андрей Чорбанов от Българска академия на науките, пресцентърът на УМБАЛ " Света Анна “ София АД София дава следната информация:

" Проф. Андрей Чорбанов е диагностициран на 19 март с COVID-19, при осъществен в УМБАЛ " Свети Иван Рилски “ ЕАД-София бърз антигенен тест, с позитивен резултат. След което е ориентиран за диагностично уточняване и оценка на потребността от хоспитализация към УМБАЛ " Света Анна “-София АД.

Извършен е още един бърз антигенен тест и PCR тест – позитивни. Всички проучвания са отразени в Националната система за регистрация на COVID-19.

След осъществени образни и диагностични проучвания и съвещания с разнообразни експерти, положението на пациента е оценено като приблизително тежко и е предложено болнично лекуване.

Проф. Чорбанов е настанен за болнично лекуване, като му организира се общоприета терапия, без прилагане на ВИП услуги. Той е в нормализирано положение с трендове за възстановяване.

Информацията се дава след извършен диалог и получено единодушие от проф. Андрей Чорбанов ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР