Във връзка с постъпили към Министерството на туризма запитвания от

...
Във връзка с постъпили към Министерството на туризма запитвания от
Коментари Харесай

Министерството на туризма с важна информация относно пътуванията до Египет и Йордания

Във връзка с постъпили към Министерството на туризма запитвания от туроператори и консуматори на туристически услуги по повод отвод на клиенти от реализирането на предплатени екскурзии до прилежащите на Израел страни Йордания и Египет и във връзка оповестеното четвърто равнище на риск от Ситуационният център на Министерство на външните работи, оттова прецизираха няколко значими неща.

„ Индексът на риск се дефинира от Министерство на външните работи. Министерството на туризма няма законови пълномощия и функционална подготвеност за установяване на този показател, защото той е предмет на цялостна оценка на интернационалната обстановка от страна на Министерство на външните работи “, показаха от ведомството.

„ Относно настояването на туроператорите да получат инструкции от Министерството на туризма за следващи дейности за пътешестване до Йордания и Египет, прецизираме, че в съответната обстановка за тези страни остава годно условието за използването на клаузите в контракта за туристически пакет, подписан сред туроператора и клиента “, допълниха те.

Министерството на туризма няма законови механизми, по които да се намеси в частно-правни връзки, каквито на процедура са договорите сред туроператора и ползвателите на туристически пакети, показаха още от ведомството.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР