Във връзка с ограничаване на разпространението на COVID-19 германската провинция

...
Във връзка с ограничаване на разпространението на COVID-19 германската провинция
Коментари Харесай

Германска провинция въвежда изискване за тест за коронавирус за влизащите от България

 Във връзка с ограничение на разпространяването на COVID-19 немската провинция Хесен вкарва от през днешния ден, 9 януари, условие за показване на негативен тест за ковид за всички влизащи от рискови райони, каквато е и България. Гражданите могат да се тестват и директно след идването си на територията на федералната провинция.

По информация на генералното ни консулство във Франкфурт на Майн пробата може да е PCR или антигенен и следва да бъде изработен до 48 часа преди идването, като документът, удостоверяващ резултата, би трябвало да е на британски, немски или френски език.

Остава условието всички пътуващи за Германия, в това число за провинция Хесен, да се записват на електронен адрес www.einreiseanmeldung.de и при идването си да показват на електронен или книжен притежател направената регистрация.

Остава условието и за наложителна 10-дневна карантина, като тя може да бъде прекъсната, ако бъде изработен тест на 5-ия ден и резултатът е негативен.

Във федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия на идващите от рискови райони жители също се постанова наложителна 10-дневна карантина. Тя може да бъде прекъсната при показване на негативен резултат от PCR-тест, изработен в границите на 48 часа преди пътуването или неотложно след идването.

Съгласно настоящото законодателство на Федерална Република Германия федералните провинции имат обилни пълномощия. Правилата в обособените провинции се разграничават. Преди да се подхващат пътешестване към Федерална Република Германия жителите следва да се срещнат с настоящите разпореждания на интернет страницата:

HTTPS://WWW.BUNDESREGIERUNG.DE/BREG-DE/THEMEN/CORONAVIRUS/

CORONA-BUNDESLAENDER-1745198

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с генералното консулство във Франкфурт на Майн на следните телефони:

+49 69 509278 1320, +49 69 509278 13 10.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР