Във връзка с ограничаване на разпространението на Австрия въвежда задължителна

...
Във връзка с ограничаване на разпространението на Австрия въвежда задължителна
Коментари Харесай

Австрия въвежда задължителна електронна регистрация за всички влизащи в страната

Във връзка с ограничение на разпространяването на Австрия вкарва наложителна задължителна електронната регистрация преди влизане в страната. Тя се назовава Pre-Travel-Clearance – PTC, а регистрационният формуляр ще бъде наличен на немски и британски език на следната електронна страница:.
Мярката влиза в действие от 00:00 ч. на 15 януари 2021 година
По информация на българското посолство в Австрия при онлайн регистрацията жителите ще показват име, данни за контакт, както и къде са обитавали преди пътуването. Допълнително ще би трябвало да отбележат адрес в Австрия и, в случай че е допустимо, какъв брой дълго ще останат в страната.
 Европа взема решение за Covid имунизацията на AstraZeneca на 29 януари Европа взема решение за Covid имунизацията на AstraZeneca на 29 януари
Европейската организация по медикаментите (EMA) заяви във вторник, че е получила заявление от компанията AstraZeneca за условното утвърждение...
Предвиждат се изключения от условието за регистрация за погранични служащи и директни пасажери, както и за жители, които влизат в Австрия заради фамилни непредвидими аргументи.
Както досега, влизащите в страната, които са били в рискови райони, какъвто е и България, подлежат на наложителна 10-дневна карантина. Прекратяването й е допустимо прибързано с негативен PCR или антигенен тест най-рано на петия ден.
От карантината са изключени жители, които влизат в Австрия по професионални аргументи, директно преминаващите, придружителите при незабавни медицински обстановки. Те би трябвало да показват негативен PCR или антигенен тест, изработен в границите на 72 часа преди пътуването.
При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни във Виена на следните телефони: +43 1 505 31 13, +43 1 505 64 44, +43 1 503 16 78, +43 1 581 03 82.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР