Във връзка с извънредното положение като мярка срещу разпространението на

...
Във връзка с извънредното положение като мярка срещу разпространението на
Коментари Харесай

Какво ще се случи с образователната система в извънреден режим на страната?

Във връзка с изключителното състояние като мярка против разпространяването на ковид приканвам родителите към отговорност, дисциплинираност и взаимност. И аз се притеснявам, че ще се пропусне материал, само че имам вяра, че в този момент е моментът да се направи нужното за здравето на децата. Времето за екскурзии и оценки ще има и по-късно. Това съобщи на брифинг министърът на образованието и науката Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009.

"Подготвихме системата за образование в електронна среда. Голяма част от учебните заведения имаха такава подготвеност. Сега вършим по-голяма крачка. От понеделник стартираме образование във виртуални класни стаи ", сподели още той.

Въведохме ограничения като в Италия: Ще работят единствено хранителни магазини и аптеки

"Система с платформи дава огромна опция за образования. Това, което би трябвало да създадем е да стартираме работа с огромен брой възпитаници - чакаме да стартираме с 90 % от тях още от понеделник. Това ще бъде обезщетително образование и поради грипните ваканции ", добави просветителният министър.

"Вече се приготвят видеа за децата, учителите си оказват помощ ", разкри Вълчев.

"Важно е за по-малките възпитаници да се сътвори група за връзка - обществени мрежи и електронни дневници. Апелирам родителите да основат такива групи или да подкрепят основаването ", добави просветителният министър.

"Контактуваме с министрите на образованието в Европейски Съюз – съвсем няма страна, която да удължава образователната година и променяне на периода на изпит. Към момента нямаме информация по кое време ще е пика на епидемията от кооронавирус. Важното е в този момент да прекъснем епидемията ", отговори просветителният министър на въпрос за кандидат-студентската и ученическа акция.

"В идната седмица ще се постараем да обхванем колкото можем повече възпитаници в цифрова система ", разяснява Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР