Във връзка с изпълнението на влязлата в сила заповед на

...
Във връзка с изпълнението на влязлата в сила заповед на
Коментари Харесай

ДНСК даде указания за строителна забрана в Синеморец

Във връзка с осъществяването на влязлата в действие заповед на РДНСК Бургас за унищожаване на противозаконен колектор за отходни води в с. Синеморец, община Царево, началникът на ДНСК арх. Влади Калинов даде наставления на община Царево и " Водоснабдяване и канализация-Бургас " ЕАД да предложат законосъобразно решение, което да разреши действието на канализационната система на обитаемото място.

Заради условия началникът на ДНСК е издал инструкции на кмета на община Царево да наложи строителна възбрана на територията на с. Синеморец по реда на член 198, алинея 1 т. 2 от Закон за устройство на територията за времето, належащо за трайно решение на открития проблем с канализацията в региона, оповестиха от ДНСК в сряда.

Цитираният член и алинея гласят, че строителна възбрана може да се постанова със заповед на кмета на общината за времето, належащо за осъществяване на изследвания за подземни мрежи и уреди на техническата инфраструктура и за построяването им.

На 30 юли РДНСК Бургас извърши инспекция по сигнал за противозаконен градеж на канализационен колектор от съществуващата ревизионна шахта на основен канализационен колектор до Черно море, отвеждащ битовите и фекални води в залива " Свети Яни ", който се намира сред плажа при устието на река Велека и централен плаж " Бутамята " в Синеморец.

Извършената инспекция по документи и на място на градежа е открила, че съгласно утвърдени капиталови планове на 6 декември 2001 година и издадено от основния проектант на община Царево позволение за градеж 7 декември 2001г. е построен градеж в с. Синеморец - пробен пречиствателен модул за филтриране на отпадни води.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР