Във връзка с домакинството на Левски Лукойл тази вечер на

...
Във връзка с домакинството на Левски Лукойл тази вечер на
Коментари Харесай

Това е Арис

Във връзка с семейството на Левски Лукойл довечера на славния отбор на Арис (Солун), от столичния клуб се погрижиха да запознят почитателите с визитка на клуба, считан за един от най-известните освен в Гърция, само че и в цяла Европа. Мачът сред Левски и Арис стартира в 19:00 часа в зала „ Универсиада” и в него първенците и носители на Суперкупата на България могат да завоюват трета поредна победа в Група G на ФИБА Къп. Билетите костват 5 лв., могат да бъдат открити на две независими каси, отворени особено за последователи и на двата тима пред залата.

ТОВА Е АРИС

Баскетболен клуб Арис е учреден през 1922 година Считан е за един от най-славните клубове в историята на гръцкия баскетбол и на гръцкия спорт изобщо. 10 пъти първенец и 8 пъти притежател на Купата на Гърция. Четири пъти в 96-годишната история на клуба отборът реализира златен дубъл през сезона, печелейки и двата най-ценни трофея в баскетбола в южната ни съседка – и купата, и купата на страната.

Арис има във витрината си три европейски купи: купа Сапорта (1992-1993), купа Корач (1996-1997) и ФИБА Еврокъп Чалъндж (2002-2003). Арис е един от двата клуба, които в никакъв случай в историята си не са изпадали от мъжкия хайлайф. Другият е Панатинайкос.

Арис е клубът, на който и до през днешния ден принадлежи върха и за най-вече следващи победи в цялата гръцка лига – внушителните 80 триумфа без спиране! Арис – хората, които обичат баскетболната игра и познават историята ще свързват постоянно името на този клуб с имената на двете икони на гръцкия баскетбол – Никос Галис и Панайотис Янакис. Тандем, който господства по европейските терени в продължение на повече от десетилетие (говорим за интервала от началото на 80-те години на предишния век – до началото на 90-те).

В чест на Никос Галис, баскетболната зала в Солун бе прекръстена на негово име.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР