Във връзка с бойните действия между Израел и палестинските територии

...
Във връзка с бойните действия между Израел и палестинските територии
Коментари Харесай

Въвеждат жълто ниво на опасност за летища, гари и синагоги у нас

Във връзка с бойните дейности сред Израел и палестинските територии до този миг са извършени две съвещания на Националния контратерористичен център, който е под координацията на ДАНС. На тяхна база е направен отчет, изпратен към вътрешния министър, който координира цялата антитерористична активност в страната. Това изясни министър председателят Николай Денков след съвещанието в Министерски съвет.

В отчета се установи:
По отношение на общите закани за България няма нараснал риск и равнището остава най-ниско- трето равнище. По отношение на институциите, които по принцип са с нараснал риск- летища, гари, синагоги- там е нараснало на нивото на " Внимание " - жълто равнище. Поради това са подхванати ограничения от институциите, тъй че да бъдат понижени заплахите от терористични актове. По отношение на всички останали институции, включително и държавните- равнището остава най-ниското. Там няма нараснал риск.  Израел публично разгласи положение на война
Израел публично разгласи положение на война

Общият брой починали е близо 1000 души

Ситуацията се трансформира доста бързо, има сериозна заплаха спора да ескалира, което може да докара до повишение на бежанските потоци, както и до увеличение цените на първични материали, уточни министър председателят. За тях ще приказваме в случай че се наложи през идващите дни, изясни Денков.

Шефът на ДАНС Пламен Тончев съобщи, че в Националния контратерористичен център отсъства информация и индикации за осъществяване на терористични офанзиви против израелски или еврейски обекти в Европа и България.

Запазва се рискът от навлизане на членове на терористични организации посредством бежанския поток, добави той.

Министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков осведоми, че се приготвя втори полет с държавен аероплан. Той би трябвало да излети в 19.30 ч., като преди минути е получено е разрешението от израелските управляващи.

Към момента за полета има записани 68 души, като потенциалът е 90. Държави членки на Европейски Съюз са изявили предпочитание да приберем техни жители до България, и ние ще го създадем, уточни Гвоздейков.
 92 евакуирани българи от Израел кацнаха сполучливо в София
92 евакуирани българи от Израел кацнаха сполучливо в София

България има подготвеност да изпрати втори държавен аероплан в Израел

Тази вечер постройката на Народното събрание на площад " Народно заседание " № 2 ще бъде осветена с цветовете на националния байрак на Държавата Израел.

Инициативата е в символ на поддръжка и взаимност с израелския народ, показват от пресцентъра на Народното събрание. Осветена ще бъде фасадата от страната на централния вход във времето от 20.00 до 22.00 часа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР