Във волейболната ни федерация вече са решили - Николай Желязков

...
Във волейболната ни федерация вече са решили - Николай Желязков
Коментари Харесай

Пълен обрат - Пранди е аут, България с нов селекционер

Във волейболната ни федерация към този момент са решили - Николай Желязков ще смени Силвано Пранди отпред на националния ни мъжки отбор, твърди "Меридиан мач ". Според изданието, по-голямата част от членовете на Управителния съвет са се обединили към мнението, че настоящият първенец на България с Нефтохимик е кадърен да успокои ситуацията в държавната селекция все още.

Както е известно, БФВ остави 71-годишния Пранди на поста след съвещанието на УС, последвало краха на Евроволей 2019. Както е известно обаче имаше една "уловка " - рекомендацията (всъщност ултиматум) да повика най-хубавите за последната олимпийска подготовка - сред 5 и 10 януари в немската столица Берлин. С други думи - съгласно федерацията, италианецът би трябвало да оправдава изгонените от него след Лигата на нациите Георги и Валентин Братоеви, Николай Учиков, Николай Николов и Владислав Иванов. за тях се говореше, че са били по-добри от заместниците си.

Има обаче вид Пранди да си измие ръцете с преценката, че към януари 2020 въпросната петорка не е във формата на играчите, които ще попаднат в листата за Берлин. Тогава БФВ рискува нов водопад от словесни офанзиви в обществената мрежа по адрес на Силвано. Както сподели звездата на отбора ни Теодор Салпаров след 11-ото място на Евро 2019, шансът за класиране в Токио е нулев. Освен нас и домакина Германия в шампионата чакат европейският първенец Сърбия, вторият от континенталния конгрес Словения, Франция, Холандия, Чехия и Белгия.

Пранди е изчерпал публичния заем на доверие след изгубената олимпийска квота във Варна след 2:3 от 2:0 против Бразилия и ужасяващата игра след първия гейм съответно в осминафинала на континенталния шампионат против Словения. А на дневен ред са съществени въпроси. Първият е по какъв начин БФВ ще реши възможния проблем с неустойката на Пранди при отпращането му преди Берлин. Самият треньор може да не се върне в България, откакто му слагат условия. Това е комфортният вид за безпроблемно предопределение на Желязков.

Но след това идва друга алтернатива - дали петимата изгонени ще желаят да се върнат и да оберат негативите от несполучлив опит за класиране. Не на последно място стои въпросът дали Желязков ще се навие да бъде "бушон " за квалификацията. Но пък при знамение ще бъде воин. При всички положения съществува вид, колкото и да е най-малък, Пранди да води националите и в Германия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР