Във Военномедицинската академия се разкриват още 4 клиники за Covid

...
Във Военномедицинската академия се разкриват още 4 клиники за Covid
Коментари Харесай

Във ВМА се разкриват още 4 клиники за Covid лечение

Във Военномедицинската академия се разкриват още 4 клиники за Covid лекуване. Това стана ясно на работно заседание при премиера Бойко Борисов.
Най-сериозен е натискът върху лечебните заведения в регионалните центрове София, Благоевград, Пловдив, Бургас и Шумен - там се разкриват спомагателни кревати, включват се и специализанти, разгласи здравният министър Костадин Ангелов.

В аптеките в допълнение ще бъдат обезпечени 20 хиляди опаковки от най-търсените лекарства, съобщи Ангелов:

„ Лекарства от групата на азотромицина, които са търсени, от български производител, който има суровината в цех в България и ще ги пуснат на свободния пазар “, изясни той. „ Лекарствата за бременни са обезпечени по аптеките, а във връзка с болничното доставяне – създали сме нужната логистика всички лечебни заведения, които имат нужда, компаниите ще ги доставят с лекарства и консумативи “, продължи министър Ангелов.

Премиерът Борисов разпореди на здравния министър да се срещне с представители на Българския фармацевтичен съюз, с цел да обсъдят какви са спомагателните благоприятни условия.

За антигените проби здравните специалисти са на мнение, че потреблението им е уместно за незабавната помощ, лечебните заведения, РЗИ, в случаите, когато има стеснен запас на PCR проби или при тестване на по-големи колективи от хора.

Премиерът продължава да счита, че спазването на ограниченията е от извънредно значение, а персоналната отговорност на всеки човек, дружно с рационалните и уравновесени ограничения, ще спомогне да се преодолее рецесията.

„ Единственото належащо е да се пази дисциплинираност, отдалеченост, да не се популяризира всеобщо.., „ Зелените коридори “, аптеките, денонощни аптеки, инспекция на кислородните съоръжения, изобщо на противопожарните ограничения, по медикаменти, ваксини, всичко това се движи. Усилване на лечебните заведения. В същото време имаме и много оздравели, което също е добър индикатор “, сподели Бойко Борисов.

Държавният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев се разгласи срещу всеобщото тестване:

„ Не съм последовател сега на всеобщото тестване. То ни дава една фотография за момента, която след 24 часа към този момент не е същата “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР