Във военно-почивната база в Рибарица вчера пристигнаха едва петима човека

...
Във военно-почивната база в Рибарица вчера пристигнаха едва петима човека
Коментари Харесай

При какви условия са настанени украинците в Рибарица?

Във военно-почивната база в Рибарица през вчерашния ден дойдоха едвам петима индивида от Варна, от деклариралите предпочитание над 200. Това са възрастни хора и едно момче.

Причината да са единствено петима е, че някои от украинците са получили късно информация къде ще бъдат преместени. Твърдят, че някои от тях са възрастни и не могат да устоят пътуването, други са сложени пред приключен факт, а и не са получили отговор на въпросите дали ще има здравна помощ.



В базата към този момент има настанени бежанци от Украйна, само че има още свободни места. Управителката въз основата съобщи за Българска национална телевизия, че сега има 190 души. Първото настаняване е било на 8 март. Следва настаняване на 18 април и на 22 април. Първоначалната численост е било към 240 души, само че поетапно част от тях са отпътували да работят в Германия, други са се върнали в Украйна.

Около 20 от настанените са от Одеса, другите са от Николаев. По-голяма част са детски футболен тим от Николаев с майките си. Има възрастни баби и дядовци.

Децата и дамите, които са настанени тук, споделят, че доста им харесва. Имат пространство за игра и се усещат по-спокойни.

Държавната база е реновирана. Всяка стая разполага с обособен хигиеничен възел, тераса, има кабелна телевизия, минибар. Има стаи с две кревати и такива с спомагателен фотьойл, както и жилища. Ресторантът е с потенциал 120 индивида и сега се прави изхранването на две смени.

Вижте повече от коментара на украинците във видеото

Репортер: Мария Плачкова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР