Във военно формирование 24150 в Стара Загора, Втора Тунджанска механизирана

...
Във военно формирование 24150 в Стара Загора, Втора Тунджанска механизирана
Коментари Харесай

Втора Тунджанска механизирана бригада отбеляза своя празник с тържествен строй

Във военно формирование 24150 в Стара Загора, Втора Тунджанска механизирана бригада означи 24 години от основаването си.

Тържественото честване стартира с полагане на венец пред Паметник  на починалите в сражението при Пирот през 1885 година Командирът на бригадата бригаден военачалник Станимир Христов одобри строя на формированията и насочи привет към военнослужещите.  

Командирът на бригадата – ген. Христов, изрече дълбока благодарност към труда и отговорността, с която извършват дълга си към жанр и Родина военнослужещите и цивилните чиновници. „ През миналите 24 години доказахме, че сме едно от елитните формирования на Сухопътни войски – потвърдило себе си. И през днешния ден, в този нерешителен свят, Тунджанци сме на своя пост. Продължаваме с чест и достолепие да изпълняваме своя дълг. Показваме, че Българската войска е един от стожерите на сигурността на Република България. Благодаря на всички вас за усърдната работа. Все по този начин с увереност и чест да посрещаме идните дни. Честит празник, да живее България! “, сподели в словото си той. От думите му стана ясно, че следва разкриване на параклиса, който се намира във ВФ 24150 „ Св. Вмчк. Георги Победоносец “.

 „ Наследихме и пазим традициите на славната Тунджаска дивизия. Днес, с помощта на вашите общи старания – на командването, на щаба, на командирите по места, на цивилните чиновници от Стара Загора, Хасково, Плевен – добавяте още една скъпа страница към актуалната история на една значима за Българската войска формирование. Компетентността, волята и отдадеността на всички вас – обединени в едно, вършат силата на Втора механизирана бригада. Градят доверието, с което се употребяват измежду съгражданите си и уважението, което имат от сътрудници и институции. Тунджанци постоянно са имали самочувствието на елитно формирование. Основано на история и на днешното време, както и на упоритостта на бъдещето. Целта е да продължава и да се развива “, обърна се към присъстващите зам.-началникът на защитата ген. Димитър Илиев.

Негово високопреподобие Архимандрит Богослов, протосингел на Старозагорската епархия, в служение с локални свещеници, отслужи празничен водосвет.

В празничния ден военнослужещи бяха наградени с предметни награди, грамоти и благодарствени адреси.  

Гости на тържественото отбелязване на празника на бригадата бяха съветникът на Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили по военната сигурност ген. Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски ген. Михаил Попов, командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден военачалник Деян Дешков, секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов, някогашни командири на бригадата, представители на държавни и локални институции. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР