Във ВМЗ ЕАД - Сопот липсват суровини за производство на

...
Във ВМЗ ЕАД - Сопот липсват суровини за производство на
Коментари Харесай

ДКК: Във ВМЗ - Сопот липсват суровини за производство на поръчана вече продукция

Във " ВМЗ " ЕАД - Сопот липсват първични материали за произвеждане на поръчана към този момент продукция, цената на суровината се подвига и разликата може да е 10 млн. лв. годишно

Това споделиха пред публицисти през днешния ден Венцислав Димитров, изпълнителен шеф на Държавната консолидационна компания (ДКК) и Иван Зангочев, ръководител на Съвета на шефовете на ДКК, предава Българска телеграфна агенция.

По-скъпа продукция може да е причина сдружението да няма облага, показаха двамата шефове.

Дружеството за специфична продукция " ВМЗ " - Сопот е в структурата на ДКК.

Информация за създадената продукция във " ВМЗ " - Сопот ще бъде оповестена скоро на конференция в завода, където публицистите ще се срещнат с служащите и представители на синдикатите, сподели Венцислав Димитров, запитан по какъв начин ще разясняват изказванията на предходното управление за размера на производството.

Димитров уточни, че договорът за наем на къща в Хисаря с наем 4500 лв. месечно е с " ВМЗ " ЕАД, представлявано от неговия (вече бивш) шеф Иван Иванов. В контракта не е посочено, че къщата се употребява от чиновници на предприятието.

Договорът е с комерсиалното сдружение и то се съставлява от изпълнителния шеф. Нямаме данни за прилагане на сходен жанр привилегии от предходните препоръки на шефовете и всеки е пътувал до компанията с персонален превоз, до момента в който изпълнителният шеф Иван Иванов е има водач на щат, само че е имал и още един водач, също на трудов контракт, сподели Димитров.

На 2 август остарелият Съвет на шефовете на " ВМЗ " взема решение да стартират ремонтни действия в сдружението, на 3-ти август се избират реализатори на ремонтни действия за 6 млн. лв., а на 4-ти август към този момент се подписват договорите, като те са световни, без конкретика. На 8-ми август се подписват контракти за превод на задатъци за 3 млн. лв.. Вече на 17-ти август с анекси се формулира какво тъкмо ще се ремонтира, заяви Венцислав Димитров.

По-рано през днешния ден в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция бившето управление на " ВМЗ " отхвърли всички обвинявания в медиите на служебния министър на стопанската система Никола Стоянов и на управлението на ДКК. Истината за " ВМЗ " е напълно друга, не е тази, която се мъчи да се втълпява от телевизионния екран от господин Стоянов и новия началник на ДКК. Тези хора не познават завода, не познават служащите и производството, те извършват политическа поръчка. Сигурни сме, че реваншизмът при министъра надвива над истината, сподели на конференция в Българска телеграфна агенция Иван Иванов - някогашен изпълнителен шеф на " ВМЗ " ЕАД.

Мариан Йовчев - някогашен ръководител на Съвета на шефовете на " ВМЗ " (юни-август 2022 г.), сподели, че не е правилно изказванието на министъра, че " ВМЗ " е на загуба от 100 млн. лв.. Да, ВМЗ беше на загуба от 1,6 млн. лв. за първото тримесечие на 2022 г, когато той (Никола Стоянов) беше ръководител на Съвета на шефовете, добави Йовчев и заяви, че за първата половина на тази година сдружението е на облага от 46 млн. лв..
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР