Във винзавода в Поморие са намерени девет малки крана, при

...
Във винзавода в Поморие са намерени девет малки крана, при
Коментари Харесай

9 притеснителни кранчета открили митничарите във винзавода в Поморие

Във винзавода в Поморие са открити девет дребни крана , при които е допустимо да бъде изведен подготвен алкохолен артикул, без да има инсталирани измервателни устройства , които да предават данни в Агенция " Митници " за количеството алкохолен артикул, който се създава.

Крановете са сложени без утвърждението на митническите органи и в софтуерните схеми на Агенция " Митници ". Те не съществуват в софтуерната скица, която е показана от лицето по време на инспекцията също не са отразени в съществуването на крановете.

 Митниците влязоха на инспекция във винпрома в Поморие
Митниците влязоха на инспекция във винпрома в Поморие

Проверката е рутинна

Запечатани са единствено дестилационните уреди , не е спирана работата на данъчните лица, съобщи заместник-директорът на организация " Митници " Юлиан Мирков.

Открити са пластмасови разфасовки от пет литра с ракия и мастика, които са годни за приложимост.

" Петлитровите разфасовки не са типични за пазара ", посочи Мирков. При опит в завода данъчните са напълнили петлитров пластмасов съд за 45 секунди.

Другият склад, в който е намерено административно нарушаване е в село Славянци, община Сунгурларе.

" През измервателния апарат е било направено проточване, който пресъздава придвижване на акцизен артикул, само че не натрупва информация , която да алармира Агенция " Митници ", изясни Мирков.

На брифинга Мирков изясни, че от началото на седмица до през днешния ден се ревизират шест лица, които имат данъчни хранилища на територията на цялата страна.

Проверките се правят по голям брой критерии.

" Те са ориентирани както към индустриалния развой, по този начин и към нужните условия, които нормативната разпоредба постанова ", акцентира Мирков.

В рамките на два месеца ще бъдат тествани всички данъчно-задължени лица на територията на цялата страна, които се занимават с произвеждане с алкохол и алкохолни питиета.

Той означи, че Агенция " Митници " ползва един и същи метод за инспекция на винзаводите и няма друг критерий, с който да се мерят нарушаванията.

При другите четири лица има установени дребни нарушавания, поради които ще бъдат формирани актове за административни нарушавания. Те са от Търговище, Долна Баня, Свиленград и в Ловеч.

" Към момента бихме могли да приказваме за административни нарушавания, а не за закононарушения ", даде да се разбере шефът на митниците.

Ако нарушаванията във въпросните хранилища ги е имало при предходните инспекции, е щяло да бъдат видяни и отстранени, увери Мирков.

Мирков уточни, че не би трябвало при всяка една инспекция да се затварят данъчни хранилища.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР