Във Видин днес посрещат икона на Свети Мина - дарение

...
Във Видин днес посрещат икона на Свети Мина - дарение
Коментари Харесай

Във Видин посрещат икона на Свети Мина - дарение за катедралния храм Св.Димитър

Във Видин през днешния ден посрещат икона на Свети Мина - подаяние за катедралния храм "Св.Димитър ", заяви за Българска телеграфна агенция архимандрит Самуил, ръководител на храма. Дарението е от собственичка на верига магазини в България.
Иконата на светеца ще бъде посрещната от духовници и миряни в 16.30 часа през днешния ден на входа на Видин до Речената гара, след което ще бъде отнесена с литийно шествие до катедралния храм.

Иконата е с височина метър и половина, богато украсена и е дело на зографите Антония и Димчо Димчовски. Иконописците са създатели и на иконата на Свети Димитър, дарена за празника на Видин на катедралния храм "Свети великомъченик Димитър Солунски ". От 17 часа през днешния ден в катедралния храм ще бъдат отслужени церемониален водосвет и празнична вечерня.

На 11 ноември, когато честваме паметта на Свети Мина, от 8.00 часа, ще стартира празничната утреня в катедралния храм "Св.Димитър ". От 9 часа ще бъде отслужена Божествена литургия. Службата ще води Видински митрополит Даниил дружно със Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, Велички свещеник Сионий и духовенство от града и епархията, прецизират от Видинска митрополия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР