Във видео, публикувано онлайн, лидерът на Либерално-демократическа партия на Русия

...
Във видео, публикувано онлайн, лидерът на Либерално-демократическа партия на Русия
Коментари Харесай

Освободеният от затвора в САЩ “търговец на смърт” стана част от ултранационалистите в Русия

Във видео, оповестено онлайн, водачът на Либерално-демократическа партия на Русия Леонид Слуцки благодари на 55-годишния Бут, че е станал член на " най-хубавата политическа партия в страната ". 

Бут се върна в Русия след комплицирана замяна на пандизчии сред Москва и Вашингтон, която върна на Съединени американски щати наказаната в РФ бастеклболистка Бритни Грайнър. Бут бе наказан на 25 година затвор през 2011 г. 

Междувременно Бут съобщи, че към този момент не възнамерява да взе участие в избори, оповестява съветската организация РИА Новости, представена от BBC. 

Либерално-демократическата партия на Русия е учредена при започване на 90-те години на предишния век от починалия Владимир Жириновски, който стана прочут със своите скандални мнения - в това число многократните претенции Москва да употребява нуклеарни оръжия - и ексцентричното си държание.

Като сериозен кандидат за власт през първите години в постсъветска Русия, партията в този момент се възприема от мнозина като лоялна към Кремъл по основни въпроси, като пълномащабното навлизане в Украйна.

Това не е първият път, когато ЛДПР вербува високопоставени фигури в центъра на огромни интернационалните кавги.

През 2007 година съветският сътрудник по сигурността Андрей Луговой - търсен в Обединеното кралство по съмнение, че е отровил някогашния съветски разузнавач Александър Литвиненко година по-рано - също се причисли към ултранационалистите, откакто избяга от Лондон. 

Сега той е член на Държавната дума - долната камара на съветския парламент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР