Във Венеция отчетоха рекорден брой от близо 400 000 туристи

...
Във Венеция отчетоха рекорден брой от близо 400 000 туристи
Коментари Харесай

Властите във Венеция ще следят за туристи, настанени в нерегистрирани хотели

Във Венеция регистрираха рекорден брой от близо 400 000 туристи по време на великденските празници в Италия. Специална система обаче разкри, че броят на туристите за нощта не дава отговор на броя на леглата за туристическо настаняване. Това породи подозрението, че някои хора се пробват да си обезпечат необлагаем приход и да избегнат налози.

Предполага се, че най-малко 20 000 туристи са нощували " на черно " от 101 000 пребиваващи за нощ във Венеция. Разликата е открита от специфична софтуерна инсталация, която всяка заран в 4 ч. засича броя на мобилните телефони в града, като всичко е изцяло съобразено със законите. Знае се кои са локални поданици и кои са посетители на града. Въпросът е, че откакто венецианската туристическа база разполага с 82 000 кревати, не е ясно къде са нощували 20 000 души. Едва ли под фамозните 417  моста на града, иронизираха жители в обществените мрежи. 

Според общинския консултант Марко Гаспаринети има туристически места, които заобикалят регистрирането на клиентите в полицията, както и приходите за данъчните управляващи. Адекватността на данните ще бъде тествана, само че контролът ще бъде обновен, обявиха от общинската и от финансовата полиция. 

Очаква се от лятото за посещаване на Венеция да влезе в деяние специфична наложителна резервация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР