Във Великобритания започна мащабно изпитание на ново лечение, на което

...
Във Великобритания започна мащабно изпитание на ново лечение, на което
Коментари Харесай

Пробив! Изпробват ново лечение на COVID-19 във Великобритания

Във Англия стартира огромно тестване на ново лекуване, на което се разпореждат огромни очаквания да помогне на пациентите с COVID-19 да спрат да развиват тежки болести.

Новото лекуване включва поемане на протеин, наименуван „ Интерферон Бета “, който организмът създава при зараза.

Надеждата е, че по този метод ще се подтиква имунната система и клетките ще бъдат готови за битка с вирусите.

Първоначалните резултати от опитите демонстрират, че лекуването понижава с близо 80 % възможностите на пациентите в болница с COVID-19 да развият тежки болести.

Методът е създаден в Университетската болница в Саутхемптън. Екип от учени е разкрил, че хората с белодробни болести като астма и хронична обструктивна белодробна болест постоянно имат ниски равнища на „ Интерферон Бета “.

Предполага се, че такова лекуване ще коства към 2 000 паунда, което съгласно специалистите не е доста скъпо за болница. Междувременно тази заран министърът на опазването на здравето Мат Ханкок не отхвърли, че държавното управление има проекти да реалокира пациенти от лечебни заведения в хотели, защото лечебните заведения са наводнени от нови хора, инфектирани с Covid-19.

Министърът отхвърли известията, че държавното управление е под напън от членове на ръководещата Консервативна партия да приключи локдауна на 8 март и добави, че на този стадий не е допустимо да се каже по кое време ще бъдат вдигнати рестриктивните мерки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР